fredag 27 februari 2015

Mat jag inte fattar grejen med

Rawfood.
Det känns som om vi borde prata lite om rawfood.
Vad är grejen med det?
Varje gång jag stöter på ett rawfoodrecept så är det jävla chokladbollar.
Äter de inget annat?
Hur många chokladbollar kan en människa rimligtvis äta?

Jag erkänner villigt att jag kanske inte direkt har någon aning om vad jag pratar om här. Mitt intresse för rå mat är synnerligen begränsat eftersom bacon faktiskt inte smakar något vidare om det inte får besöka någon form av stekpanna innan man äter det. Men ändå! Chokladbollar, chokladbollar, chokladbollar, ständigt dessa chokladbollar. Kanske är det för att alla andra recept låter så ökentrista som förespråkarna hela tiden måste tala om att "men kolla, vi gör goda grejer också - chokladbollar"

Eller så är det bara jag som inte gillar chokladbollar.

4 kommentarer:

Markattan sa...

Jag fattar inte heller något om råmat men vet att det är fredag.

Markattan

Drottning M sa...

och så fort det är något äckligt (fast chokladbollar är i och för sig goda) så måste det få ett namn - gärna på utrikiska också. raw food, sushi, gulasch, lederhosen.

Herr Stömell sa...

Rawfood? Du menar Awful - som betyder fruktansvärd eller gräslig. Frukt och grönt ätes ofta i okokt form. (Blir inte godare för den sakens skull, men somliga tror att det är nyttigt bara för att djuren inte kokar sin mat.)

DDT sa...

Markattan - alla dieter som inte innehåller bacon är i och för sig obegripliga för mig. Men den där groteska fokuseringen på just chokladbollar är extra mystisk.

Drottning m - haha jag är också väldigt tveksam till lederhosen.

Herr störnell - väldigt många djur mår uppenbarligen toppen av att äta insekter och termiter. Men jag är ändå skeptisk.