Tjockisen läser

torsdag 3 december 2015

Somliga går med trasiga skor

Men inte nu längre, för nu har de hamnat i soporna. 

Gråter lite. 
För även om de ser ut som sockiplast på bilden, så var de där skorna en gång riktigt söta och dessutom de skönaste skor jag någonsin haft. 

Sa ni förresten sockiplast eller plastisock? Och vem hittade på det bisarra skodonet? Och framför allt: varför?

7 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

sockÄplast, sa jag. Men så är jag ju från Dalarna också.

September sa...

SockEplast.

September sa...

Vita SockEplast och marinblå gymnastikdräkt. På alla flickor i klassen på min tid.

Gemsofmylife sa...

SockEPlast här med till gympan , lustigt vi satt på jobbet och prata om det fenomenet i veckan dom finns inte alls längre ?!?? Eller ?!?! Ibland undrar man hur man såg ut haha men samtidigt så tidsenligt allt är -50 tal -60 tal osv man ser verkligen :)
Nu tycker jag det har sett likadant ut i minst 20 år ?? Eller så är jag bara gammal och bryr mig inte om att hänga med haha ..
Stor kram Sanna

Smultronblomman sa...

Sockeplast kallade jag dem för, precis som flera andra, tydligen. :) Totalt vidriga. Det var kul när det kom varianter i färger och inte bara vita.

Markattan sa...

Sockiplast såklart.
Det är ju en sock(a) i plast. Inte plast i socka...

Sörjer också väldigt sköna dojor som gått till sällare jaktmarker.

Markattan

Den där tjockisen sa...

i will - Sockäplast? Den var ny. Men fint dialektal.

september - precis. Alltså, inte uttalet, utan klädseln. Jag tror att det var något som alla föräldrar tvingades köpa till sina barn. Så skulle det liksom vara. Förfärligt!

sanna - jag avskyr att säga det, men jag tror att vi är för gamla för att se skillnaderna. Jag misstänker att de är mycket tydligare för någon som är 25. Men det är bara vad jag tror. Jag tycker precis likadant. Alla har sett likadana ut i typ 20 år för mig också. Fast det är klart… Kavaj med spetslinne under ser man inte så ofta längre.

smultronblomman - Vidriga var ordet!

markattan - du (och jag) har rätt. De hette Sockiplast. Åtminstone enligt Wikipedia och den sjuka, sjuka människa som har startat en hel sida om just dessa fotbeklädnader.