Tjockisen läser

tisdag 15 december 2015

Sur

Allt irriterar mig idag.
Hela stan är full av onödiga människor som står i vägen precis överallt.
Och så pratar de högt i sina mobiltelefoner.
Och säger sjukt trista saker.

Dessutom är mina fötter svullna och svettiga.
Och mitt hår är så löjligt fult att jag funderar på att börja bära mössa inomhus. Jag tänker rysk pälsmössa. Fast då blir jag antagligen svettig om huvudet också. Och ännu argare. Åååååhh.

Men annars är väl allt okej.

7 kommentarer:

Markattan sa...

Ajdå! Det låter som ett sjukt dåligt humör drabbat dig.
Hoppas du är gladare snart.

Markattan

Småländskan sa...

Mitt irritationskort är snart övertrasserat. Jag retar mig på allt och alla. Mest pensionärer! Jodå, jag är själv en sån, men förhoppningsvis inget irritationsämne... Retar mig när de kör på mina hälar med sina dramaten, retar mig på unga föräldrar som är mer intresserade av sina mobiler än barnet som ligger i vagnen, retar mig på alla cyklister som varken har fram- eller baklyse och varken hör eller ser, eftersom de också har fullt sjå att hålla koll på mobilen. Hur i helvete, rent ut sagt, klarade vi oss förr i tiden utan dessa?!
Och så är jag nybliven bussresenär. Sålde min bil för några veckor sen. Och NU förstår jag alla pendlare som klagat på dofter, lukter och annat där på bussarna.
Nu ska jag reta mig på att jag inte får på den där förbannade glasskivan över lampan i köksfläkten. Är man (jag) så dum att man (jag) absolut ska rengöra fläkten efter köttbullestekningen, får man (jag) kanske skylla sig själv! Försöket i 1 timme, sen gick jag ut och retade mig lite extra på alla jag mötte. Sen kom jag hem, försökte igen med glasskivan. Fingrarna är söndriga nu, de där små jävla tapparna man ska trycka på är ju helt vansinniga. I morron ska jag leta reda på världens bästa fastighetsskötare. Vid det här laget är jag säkert skyldig honom minst en flaska whisky till jul.
Sa jag att jag sovit ca 1,5 tim. i natt? Och att när jag äntligen somnade vid 5-tiden vaknade jag av att nån borrade!!!!! i väggarna vid 6.45.
Jahapp det var denna dagen det! I morron är en annan dag...

Den där tjockisen sa...

markattan - Tror att jag är på lite bättre humör idag. Fast det kan ju hindra förändras.

småländskan - oooooookej…. det är uppenbarligen inte bara min tillvaro som är nedlusad av idioter och besvärligheter. Jag förstår precis känslan. Fast jag måste ändå säga att jag är djupt imponerad av att du inte slagit sönder glasskivan till fläkten. Det hade jag antagligen gjort om det var jag. Eller är den okrossbar? Det skulle kunna förklara saken.

Småländskan uppdaterar sa...

Så där ja! Efter timmar av frustrering, nära hjärtinfarkt och hjärnblödning, så sitter den där! Den där glasskivan alltså! Och ja, jag fixade det helt själv!
Nu jäklar ska jag vara positiv till allt och alla, hela dagen!

Småländskan sa...

Positiviteten fortsätter! Nu har jag haft grannarnas lilla 7-veckors tjej här, så hennes föräldrar kunde handla i lugn och ro. 40 år sen jag hade en sån liten, förutom barnbarnet då, som nu är 10 år. Den lilla tjejen är nog en riktig kvällsmänniska tror jag. Hon låter till och från varje kväll från 19-tiden till sena natten. Legat på soffan här med henne på magen, gurglat, snuttat, luktat... vilken ynnest!
Så klart de där nyblivna föräldrarna får ta del av mina julköttbullar och nån påse med matbröd.
I em blir jag hämtad av sonen som fyller 40+ idag. Träffen med barnbarnet är såklart mer viktig än hans pappas födelsedag. Ska umgås med barnbarnet några dagar efter skolavslutningen. Och då ska vi låna en hund! En jättegosig sån. Troligtvis blir det ännu mer snack om "jag skulle vilja ha en hund" hemma hos dem. Men det är deras problem. Fördelen att vara farmor är att man tar sig vissa rättigheter...

reneesfotoblogg sa...

Herregud vad skönt att inse att jag inte är ensam! Nyss åkte hushållsassistenten ut genom dörren med degen i. Där kan den fanimej stå! Imorgon ska jag köpa mig en ny så det så!

Den där tjockisen sa...

småländskan - Wow! Du fixade det själv alltså? Utan att slå sönder något? Nu är jag ännu mer imponerad. Och resten av dagen och planerna för kväll och jullov låter inte dumma alls. Gissar att du kommer att bli en sådan där jobbigt positiv människa i flera veckor framåt. Nåja, du är välkommen ändå.

renee - det är mina takter det! Heja, heja! Maskiner som krånglar ska ut!