onsdag 6 september 2017

Nagelbitande spänning

Nu är jag klar med den första omgången cellgift, så igår var det dags att träffa läkaren för att få information om den behandling jag ska få de kommande två månaderna.

Det var... spännande, kan vi väl säga.

Tydligen ska man inte alls må illa av det cellgift jag ska få i fortsättningen.
Däremot kan man få fula tånaglar.
(Ok, man kan få en del andra trista biverkningar också, men dem kan vi strunta i nu.)

Men ändå. Fula tånaglar?
Jag försöker föreställa mig hur mina tånaglar skulle kunna bli fulare än vad de är idag - men min fantasi räcker inte till. Flera av dem ser över huvud taget inte ut som naglar längre efter att jag för några år sedan gjorde misstaget att jogga en mil i lite för trånga skor.

Så, fulare alltså? Då antar jag att de kommer att ramla av och ersättas av små babianarslen i miniatyrformat, eller kanske något som liknar de grönluddiga matrester av oklart ursprung som jag ibland hittar långt inne i kylskåpet, bakom burken med röd currypasta?

Jag är faktiskt ganska nöjd med att sandalsäsongen är över.

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Grattis till att första omgången är klar! Belöningar krävs när man gör jobbiga saker. Varför inte överrumpla fötterna med lite lyxig fotvård, bara,så :)christel sa...

Kadcyla?

Markattan sa...

Oj, det är mycket man inte har en susning om.
Men nu när du skriver om nagelbitande och tånaglar så vet jag inte hur jag ska tänka. Är du vig?

Markattan 😬

September sa...

Den biverkningen var ny för mig. Vilket tack och lov många är. Skönt i alla fall att första racet är avklarat.
Och så fnissar jag återigen åt hon Markattan...

nillas liv på pinnen sa...

Jag tänker skrikigt rött nagellack. Det kör jag med, och det får både naglar, fötter och ben att hamna i skymundan. Hoppas jag.

DDT sa...

Ingrid - då skulle fötterna bli överraskade! Fotvård är inte något de är bortskämda med. Jag försöker för det mesta ignorera det faktum att jag har fötter eftersom de inte är något vidare snygga. Jag har så håriga tår att man skulle kunna misstänka att jag har hober i släkten. Och då syftar jag på Sagan om ringen. Inte regissören Richard Hober. Om han har håriga tår vet jag inte.

Christel - minns inte och har inte infomaterialet med mig just nu. Men det var något som från början kom från idegranen men som nu tillverkas syntetiskt. Och idegranar är ju giftiga, det vet jag.

Markattan - Jag är vig som en villatomt. Så det får nog bli fingernaglarna jag gnager på. Vilket kanske är dumt, för de kunde också bli fula och missformade.

September - Mycket skönt! Och hon är rolig, den där markattan.

nilla - jag tycker att det är svårt med nagellack. Framför allt på tånaglarna. Mina fötter befinner sig alldeles för långt ifrån mer användbara kroppsdelar så jag får vika ihop mig som en armékniv för att nå dem och då blir precisionen allt annat än bra. Jag har lyckats måla allt från smalben till fåtöljer i min kamp för att få färgade tånaglar.

Anna Christina sa...

En målande beskrivning av ett tilltänkt nagelscenario. Jag ser det framför mig och ryser lite. Men jämfört med illamående så tänker jag att det väl ändå får vara ok.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Vilken bisarr biverkning. Fast bättre än illamående, ändå. Väl?

DDT sa...

Anna Christina - Än så länge sitter de kvar. Och de har inte blivit fulare. Men det har i och för sig bara gått några dagar.

i will - jamenvisst är det? Man blir ju förvånad när de säger sådana saker till en. Fast man kan tydligen få nervskador i händer och fötter också om man inte är uppmärksam på vissa biverkningar, men det är ju inte lika roligt att skriva om. Dessutom är det ovanligt.
Jag är mycket, mycket glad över att jag sluppit må illa.