lördag 2 september 2017

Ösregn

Det har spöregnat ungefär hela dagen. 
Alltså finns det nästan inget annat att göra än att sitta under en filt i sitt soffhörn och läsa böcker och titta på Finnkampen.

Om det inte hade regnat hade jag naturligtvis gjort en massa duktiga grejer. Tvättat fönster, rensat ogräs, grävt potatisland, sågat ved, ansat rosenbuskar, fixat i växthuset och säkert något mer. 
Men nu GÅR det ju inte. 

Mmmm... regn. Bra grej ibland.  

8 kommentarer:

Markattan sa...

Och det är ju märkligt att vi vuxna människor som vet att vi behöver vila och återhämtning får så dåligt samvete när vi, pga dåligt väder, unnar oss just det.
Eller dåligt och dåligt, jag mår rätt bra när vädret säger nej 😊

Markattan

September sa...

Här i stugan sken solen... ja du fattar...

DDT sa...

Markattan - jag gillar ju egentligen att vara utomhus. Men just nu tror jag att vila är precis vad jag behöver. Så regn var mycket lämpligt.

September - jag gissar att du arbetade i ditt anletes svett. Själv brukar jag svettas över hela kroppen.

September sa...

Jo lite svettigt blev det MEN jag tog mig många sköna raster och satt på verandan och stickade.
Vi förbereder stängning av stugan vilket betyder att bilen några vändor packas så full det går med sånt som tog halva sommaren att forsla dit. Ett jädra släpande är det varje år. ;0)

Anna Christina sa...

Vi fick strålande sol på vår utflykt till kusten igår. Men då det var en utflykt fick jag heller inget nyttigt gjort. Hade jag varit hemma så ... Nej, jag hade antagligen legat under en filt jag också, med en bok.

DDT sa...

September - sitta på verandan och sticka låter ju ur skönt som helst. Att vinterstänga stugan låter däremot väldigt jobbigt. Det finns ju ingen hejd på alla prylar man lyckas släpa ut under sommarsäsongen. Bara det är ju ett starkt argument för att använda sin stuga hela året.

Anna Christina - Grattis! Utflykt i ösregn är ju inget vidare. Då vill man ha sol.
Men om man är hemma och har en bra bok, då kan det vara rätt gött med hällregn.

christel sa...

Älskar regn...gör ju att svampen växer och frodas.
Sen har jag slutat ha dåligt samvete över att jag hänger i soffehörnan istället för att städa och feja. Fejade gjorde jag innan men konstigt nog inte för att det är viktigt för mig utan "tänk om det kommer någon" 😂😂😂

DDT sa...

christel - jag har gett upp hoppet om årets kantareller. Jag tror att det är för sent för dem att repa sig. Tyvärr. Skogen är i och för sig knökfull av karljohan men jag är inte så himla förtjust i dem.
I övrigt är jag helt på din sida. Städa och feja är faktiskt inte så himla nödvändigt. De som kommer och hälsar på gör det ju sällan för att inspektera hur väl man har dammat. (Hoppas jag verkligen!)