Tjockisen läser

söndag 2 november 2014

2. 5 saker som jag har tänkt på idag

1. Att det här brödet kan vara det snyggaste jag någonsin bakat.Skorpan blev så perfekt att jag för en stund funderade på att turnera på cirkus med den. Sedan åt jag upp det mesta och så var den idén körd.
2. Vinterdäck. Jag måste köpa nya. Vilket känns ungefär lika festligt som att köpa dammsugarpåsar. Fast fantastiskt mycket dyrare.

3. Dammsugare - även den börjar sjunga på sista versen. Lika trist inköp. Men den får vänta. Risken att jag ska råka ut för en dödlig olycka på grund av min kassa dammsugare känns relativt obefintlig. Framför allt om man betänker hur sällan jag faktiskt dammsuger.

4. Hur mycket kantarellsås en människa egentligen kan äta i en enda sittning. Väldigt, väldigt mycket visade det sig. Kokböcker har verkligen inte den blekaste aning vad de pratar om när det handlar om portionsstorlekar på sås. Vem äter 0,5 deciliter kantarellsås? Va? Två deciliter grädde till 4 portioner... Trams, det äter jag ju lätt själv.

5. Chansen att det ska ösregna i morgon kväll. Det är springmåndag igen, så jag gissar att vädret kommer att vara strålande. Som varje jävla måndag.

5 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Snålvattnet rinner till och jag är benägen att hålla med, det var ett vackert bröd. Är det lika gott som det är snyggt så vill jag ha receptet!

Markattan sa...

Haha, det låter som smörgåstårtan jag gjorde, 15-20 bitar. Avsluta med att lägga på ett berg av räkor. 250 gram?
Vilket jävla berg....

Men det var ett väldigt snyggt bröd!

Markattan

Den där tjockisen sa...

renee - ja det var gott. Det bästa vita bröd jag bakat faktiskt. Receptet på grytbrödet finns på påsen till Kungsörnens vårvete.

markattan - ett berg? haha. En tuva möjligtvis.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Bakar man bröd på spisen? Men det var väldigt snyggt. Och gott antar jag, eftersom det tog slut?

Den där tjockisen sa...

i will - nej, man sätter in grytan i ugnen och så bakas brödet i gjutjärnsgrytan. Först med lock i 30 minuter, sedan utan. Blev gott, ja.