fredag 9 januari 2015

Ytterligare goda råd från tidningarna

I somras såg man rubriker som "så sover du gott i rekordvärmen". De smarta tipsen var då att man skulle lägga sina lakan i frysen (för de hann ju inte bli varma igen medan man bäddade) eller sova i en hängmatta (mycket realistiskt och praktiskt alternativ).

Nu har forskare kommit på att bakterier mår toppen på kalla slemhinnor i näsan. Och vips är tidningarna där med den stiliga rubriken "Så skyddar du dig mot förkylningen."
Tipsen?
Flytta till ett tropiskt klimat.
Andas inte in kall luft.
Jag vet inte vad det där sista betyder. Får jag bara lov att andas genom munnen? (Vilket skulle leda till att jag ser helt störd ut och får lust att slå mig själv så fort jag råkar se mig själv i ett skyltfönster.) Eller får jag inte andas alls? (Vilket faktiskt låter ännu jobbigare.)

Ingenstans nämner de ens näsmuffen!
Är det fortfarande ingen som har uppfunnit den?
Jag kommer att bli rik, ju!
Kom ihåg var ni läste det först.

7 kommentarer:

Markattan sa...

Heja för kloka slutsatser.
Ser fram emot prototypprovarjobbet.

Markattan, spår rikedom och lycka!

PS, har du hittat elvispen?

Singelmamman sa...

Näsmuffen låter som en hit. Vispen, var är den?

reneesfotoblogg sa...

Eller så kan man göra som japanerna.....

nillas liv på pinnen sa...

Fast det där tror jag inte på. Jag tror att man håller sig frisk när man är ute och går på vintern. Den kalla luften rensar slemhinnorna från både virus och bakterier, i synnerhet när man cyklar. Känner man sig det minsta krasslig innan man drar på morgonen så har det ersatts av nötkärnefeeling när man är framme vid jobbet.

DDT sa...

Markattan - måste bara komma på vilket material jag ska använda. Vispen är fortfarande spårlöst försvunnen.

Singelmamman - jag börjar misstänka att den är i Småland.

Renée - äta sushi?

Nilla - det är sant. Men visst vore det fint med en liten näsmuff på cykelturen. Klädsamt och käckt.

reneesfotoblogg sa...

Nä, fnatta runt med munskydd hela dagarna. På en flygresa, gud vet vart var halva planet befolkat med japaner som hade munskydd. Trodde det var en delegation på väg till något slags sjukvårdskonferens men när vi kommit ner på marken så åkte dom av.

DDT sa...

renee - jag tror att jag skulle få lite panik av munskydd. Dessutom har jag läst att de bara är effektiva under några minuter. Åtminstone när det gäller bakterier.