Tjockisen läser

onsdag 27 maj 2015

Ärkereaktionär

But why?

Jag har uppdaterat min telefon.
Nu hittar jag ingenting.
Och alla ikoner är jättestora och jättefula.
Det kommer ta mig ett halvår att vänja mig.

När det gäller teknik är jag på familjen Flinta-nivå.
Jag vill egentligen inte ha nya och bättre funktioner.
Jag vill bara ha grejer jag förstår.
Enkla saker.
Typ stenverktyg.
Slevar.

Tyvärr verkar karriärmöjligheterna för människor som helst jobbar med stenverktyg och slevar vara något begränsade.
Synd!

9 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Bra om man förstår men bäst bara det fungerar. Jag förstår inte alls hur rörliga bilder kan sändas från andra sidan jorden, eller hur en skrivare kan skriva ut texten så rasande snabbt utan att tänka efter. Jag räknar inte med att någon ska kunna förklara, så jag nöjer mig med att det funkar.

Den där tjockisen sa...

HjoBo - du har förstås rätt. Jag fattar inte heller hur teven fungerar, men jag vill gärna behålla den. Problemet är att jag inte vill ha tusen nya funktioner som måste ställas in. Kan det inte räcka med en på/av knapp? Måste allt ha koder, lösenord och inloggningar? Min hjärna är full!

Markattan sa...

Och jag är stock-konservativ.

Markattan

Baronessan sa...

Ett av barnbarnen har gjort en mobil av en brädbit. Kan höra om du får köpa den. Förmodligen är mottagningen pissig, men det är den på min Sony också.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Då har du fått olika färger på dina emojis också? Rafflande nyhet.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Dock saknas fortfarande långfingret!

Den där tjockisen sa...

markattan - du också? Behåller du också din gamla grejer tills de går sönder? Jag hade tjockteve till förra året eftersom den bara vägrade att slitas ut.

Baronessan - Jag har ju trots ett stort initialt motstånd till slut lärt mig att blogga på telefonen. Även om jag inte gör det ofta, så tror jag att jag vill behålla den funktionen. Jag gissar att trämobilen inte är något vidare på det.

i will - Alltså, jag är fortfarande lite uppskakad av att jag har emojis. Någon sådan knapp hade jag inte förut. (Ja, det var ett tag sedan jag uppdaterade). Jag vet inte hur mycket nytta jag kommer att ha av dem. Men långfingret hade jag ju kunnat ha nytta av. Det hade jag ju...

Smultronblomman sa...

Min ganska nya lur krävde en del uppdateringar och vips var det andra färger på rubriker och bakgrunder. Det gillade inte jag alls, men det gick inte att ändra! Nu har jag vant mig.

Tycker Barnonessans trälur, som barnbarnet gjort, skulle vara jättehäftig! Ingen som ringer eller sms:ar. Bara lugn och ro. Jag är totalt slutkörd och skulle vilja krypa in i en grotta och bara dö.

Den där tjockisen sa...

smultronblomman - men visst är det jobbigt med nya färger och ikoner? Jag blir jättestörd. Att slippa samtal och sms vore skönt, men jag får i ärlighetens namn inte jättemycket av någondera. Min telefon är en av västvärldens tystaste.