Tjockisen läser

lördag 16 maj 2015

Operation härdning

De här raringarna står ute och härdas nu på dagarna.
På nätterna får de bo inomhus.
Tanken är tydligen att de ska vänja sig vid vädret så att de överlever när jag planterar ut dem. 

Jag är tveksam. 
Nu har jag varit ute i tre dagar och jag har fan inte vant mig ett dugg. 
Jag håller ju på att frysa ihjäl här.
Maj får gärna skärpa sig snart!

9 kommentarer:

Shamrock sa...

oj vilket jobb, hoppas att det ger resultat till sommaren

Markattan sa...

Mm jag har också utsatts för härdning...
Gräsklippning i högt gräs i mossa samt vedkapning.

Jag åkte hem ty där har jag värme, varmt rinnande vatten och annat som gör livet bekvämt.

Våren bör skärpa sig omgående.

Markattan

Andra året i Hjo sa...

Jo. Fast. Man borde vara härdad vid det här laget.

Singelmamman sa...

Vi får ta i lite mer på skarpen och säga ifrån ordentligt.

Smultronblomman sa...

Idag har jag bilat från småländska kusten, latitiud 57, till Karlstad. Det har spöregnat och haglat bitvis. 6 grader varmt. Det är ju mitten av maj. Det ska ju vara varmt. Nu får vi styra upp denna usla vår. Detta går inte!!

Jag kan tipa om en allldeles fantastisk dessert jag avnjöt förra veckan. Salt kolaglass med kondenserad mjölk med baconcrisp. Bacon i en dessert fick mig att undra om kocken blivit tappad som barn eller bara haft otur när han tänkte. Men Herre Gud så gott det var. Det var som en halv... Villa Anna i Uppsala var stället. Om du lämnar den långsidan av Sverige du befinner dig på och hasar över till andra sidan kan jag lova att det är värt besväret!

Den där tjockisen sa...

shamrock - det hoppas jag verkligen. Med tanke på att jag troligtvis kommer att få leva av vad jag lyckas odla hela sommaren… Håll tummarna!

markattan - jag tog en tur med röjsågen för att få upp lite värma. Det hjälpte en stund. Och min gräsmatta består också mest av mossa i kombination med maskrosor och tuvor av knähögt gräs. Sådant ger motion. Man får försöka tänka så.

Hjobo - det borde man kanske. Men vissa saker vänjer man sig helt enkelt aldrig vid. Och det här vädret är direkt onaturligt!

Singelmamman - Någon borde verkligen ta sitt ansvar och styra upp det här. Jag tänker kungen eller kanske regeringen eller FN.

Smultronblomman - Jag säger det igen. Det är ONATURLIGT! Det ska vara varmt nu. Under hela långhelgen var det 11 grader som varmast, då tyckte jag nästan att det kändes lite ljummet. När det var 6 grader och isande vind ville jag bara gömma mig under en filt och ligga där till semestern. Fast nu känner jag ju att jag skulle kunna tänka mig en tur till Uppsala. Det där lät helt rasande gott.

Fru Venus sa...

Det är ta mig sjutton varmare i havet än i luften. Skitmaj.

Smultronblomman sa...

@Fru Venus - jag tror du har rätt. Dessvärre.....

Den där tjockisen sa...

fru venus - jag har visserligen inte varit i närheten av havet på flera månader, men jag är beredd att tro dig. Dock känner jag inte alls något behov av att doppa mig.