torsdag 3 januari 2019

Ett steg fram, sexton tillbaka

Det började bra. Jag slängde ut julgranen och ägnade mig sedan åt duktiga grejer som att reparera en förvaringslåda/sittbänk och slipa mitt ekbord och ge det en omgång vaxolja. 


Men sedan... råkade jag nämna för min granne att jag funderade på att skaffa hängrännor till ladan för att samla regnvatten till mina odlingar. Och vips, så hade jag fått 16 stycken hängrännefästen och en 600 liters vattendunk. 


Missförstå mig inte nu. Det är fullständigt fantastiskt att ha en granne som har allt och gärna delar med sig av sina prylar. Men tanken var ju att jag skulle rensa och ha färre saker. Det går väl sådär hittills. 

9 kommentarer:

Markattan sa...

Men om du sätter upp hållarna där de ska vara gör de ju snart nytta. Ja, rännorna krävs förvisso.
Regnvatten är guld värt.

Markattan

DDT sa...

Helt klart! Men det är ju det där med att få tummen ur. Jag har lite problem med sådant. Men nu måste jag ju. Det skulle ju vara pinsamt om de blev liggande.

Karins ordöverflöd sa...

Jag vill också ha en sådan granne....

DDT sa...

Mitt tips: skaffa en granne som planerar att flytta. De vill gärna bli av med grejer. Sedan blir det ju himla tråkigt när de flyttar.

Tigerlilja sa...

Men när du får nya grannar kanske dom behöver lite saker?

DDT sa...

Smart! Det har du ju rätt i. Jag hoppas bara arr det inte blir tyskar som köper stället. Jag har aldrig träffat en tysk som jag gillat. Fördomsfull? Moi? Jo en aning kanske.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Du är så himla händig!

Botant sa...

Yra danskar kan vara värre, ingen ordnung ungarna plockar vilt i naturreservat

DDT sa...

I will - i wish! Jag försöker verkligen, men slutresultatet blir för det mesta rätt tveksamt. Jag är rätt tafatt faktiskt. Men jag vill ju så gärna vara händig och kunna saker. Så jag försöker och försöker och försöker.

Botant - jag har inte så stor erfarenhet av danskar, men jag är inte helt förtjust i dem heller. För att inte tala om fransmän... herregud vilken otrevlig människa jag verkar vara.