måndag 7 januari 2019

Utvärdering av förra årets nyårsförhoppningar

En del av mig vill gärna glömma och gå vidare. (Förträng och lalla på.) Men hur ska man lära sig något om man inte följer upp sina mål?

Förra årets löften var följande:

1. Inte köpa ett enda plagg utan att prova det först 
Lyckades nästan med detta. Köpte en halsduk utan att prova, det straffade sig direkt. Den går inte att bära med någon form av värdighet, så den kommer att lämnas över till Myrorna. Men det här var bra. Det ska jag fortsätta med.

2. Göra mig av med alla fula plagg i garderoben
Fixat. Fast det finns fortfarande kläder jag uppenbarligen inte använder, så det får väl bli en rensning till under året.

3. Fixa mitt skräprum
Jo, men nästan. Jag har några saker till som ska bort och en lampa som ska upp i taket, men det går att använda rummet nu.

4. Sticka något
Det började jag med. Men sedan har jag fått något slags muskelinflammation i tumme/handled så jag fick lägga stickningen åt sidan.

5. Gå en kurs
Jajamen. En stilig bänk blev resultatet av detta. Har anmält mig till vårterminen också. Det är ju kul att bygga saker.

6. Beställa hem mat på nätet
Det glömde jag helt och hållet. Epic fail, med andra ord.

7. Gå på bio minst 6 gånger
Så himla bra löfte! Det klarade jag med glans. Blev 8 filmer förra året.

8. Inte ha mer än 30 mejl i jobbets inkorg
Det har gått sådär. Ibland måste jag helt enkelt ha mer, eftersom alla rör aktuella grejer och innehåller länkar jag måste använda. Men ändå ett rätt bra resultat. Hade ju över 2000 liggande förra årskiftet.

9. Åka till soptippen
Nej. Det gjorde jag inte. Men jag lyckades bli av med lite saker när grannen ändå skulle dit. Fusklösning.

10. Köra bilen genom en biltvätt
Nej, inte det heller. Min fobi för biltvättar är lika stark som tidigare. Jag misstänker skräckfilmsscen i tidig och formbar ålder. Inte för att jag minns någon, eller kan precisera vad som är otäckt med biltvättar, men något måste jag ju skylla på.

11. Byta frisör
Det har jag minsann gjort. Tyvärr hjälpte det inte så mycket. Men det var ju inte hans fel, utan hårets. Det skulle krävas en magiker för att få det här gråa fluffet att se ut som en frisyr. (Mål för året: hitta magiker! Ej Joe Labero)

12. Bada minst 12 gånger
Lättaste löftet någonsin. Började dessutom försöka lära mig crawla, med ytterst tveksamt resultat. Men detta ska återupptas om någon vecka eller så.

Vis av erfarenhet ställer jag inte så värst höga krav på mig själv. Så jag tycker att det här resultatet är helt klart godkänt. Visst, tre saker misslyckades jag helt med, men resten har jag gjort eller i alla fall försökt göra.

13 kommentarer:

Snigel sa...

Punkt 10, att köra bilen genom en biltvätt är något jag verkligen rekommenderar!
Gärna i sällskap med en lagom fnissig kompis, det gör att ni båda kiknar av skratt innan bilen är färdigtvättad! Sedan är det piece of cake att köra in i biltvätten nästa gång.

Markattan sa...

Jag tycker du har gjort utomordentligt bra ifrån dig. Hyser samma känsla för biltvättar som du och så ser ju "pärlan" ut därefter....

Markattan

DDT sa...

snigel - det är ett bra tips. Jag har faktiskt pratat med min bästis om att göra just detta. Hon har aldrig heller gjort det, inte på grund av rädsla utan pga make som gillar att tvätta bil.

markattan - tack! Hur kändes det att jobba idag? Var det ok?
Skönt att det inte bara är jag som är tveksam till biltvätt. Så himla nödvändigt är det väl ändå inte...?

Småländskan sa...

Men vadå biltvättfobi? Finns ju tvätthallar där man kör in bilen, trycker på knappen, går ut, hör hur borstarna jobbar, går in när dörrarna öppnas och bilen är tvättad och startklar. Kör ut och allt är klart!

Markattan sa...

Tack, det var faktiskt rätt ok men skönt att inte åka imorgon igen. Väntar till onsdag med den turen.

@Småländskan, välkommen hit och tvätta bilar ❤

Markattan

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Du har ju varit überduktig! Jag är lite impad av att du går kurser. Det vill jag också göra. Vet inte i vad eller vart, men jag skulle gärna gå en kurs. Jag behöver något att fördriva tid med.

DDT sa...

Småländskan - finns det? Ok, då har jag en sak till att vara rädd för. Skoja bara! Tror jag.

Markattan - gott att höra. Och vad skönt att du är ledig i morgon.

I Will - jag tycker att det är sjukt roligt att gå på kurs. För det mesta. Ibland har det varit mindre festligt när jag inte gillat kursledaren, men det har ändå alltid varit lite kul. Snickeriet är mitt bästa hittills. Jag kan verkligen rekommendera det. Här i Göteborg tycker jag att studieförbundet vuxenskolan ger mest valuta förpengarna, men det kan vara annorlunda i Stockholm. Prova vet jag, det finns ju hur många roliga saker som helst.

Småländskan sa...

Markattan. I mitt "förra liv", då vi hade två bilar, var det jag som alltid handtvättade dem. I mitt "senare liv" handtvättade jag min bil i sonens trädgård. I mitt nuvarande liv, strax innan jag sålde min bil, tvättade jag den i automattvätt. Ibland hängde jag med den, ibland stod jag utanför. Hade jag vetat var du bor, så skulle jag inte banga för att handtvätta din bil, trots att kroppen numera inte är så rask. Lovar dig att den skulle vara blank, fin och utan vattenfläckar.

Markattan sa...

Plättlätt att hitta. Står på min uppfart, precis vid uthuset, i närheten av hallonsnåret... ❤

Markattan

Botant sa...

I min kommun får man inte handtvätta på uppfarten, miljöskäl. Fast grannarna verkar inte bry sig...
Mitt nyårslöftet får bli att utreda ögonproblem och INTE ha tålamod

DDT sa...

Botant - heja dig! Man ska inte ha tålamod med hälsoproblem. Se till att det blir undersökt!

Botant sa...

Frisörer är knepigt. Sedan damen i M-stad la ner så testade jag en som klippte så konstnärligt så jag sedan fick försöka jämna till det själv hemma. Nästa dam klippte något som liknade hjälm, förfärligt stelt. Jag gav upp och var utan frisyr. Nä inte utan hår.

DDT sa...

Botant - hjälmfrisyr är inget vidare. Det har jag också haft. Just nu har jag också mest "hår", betydligt mindre "frisyr".