tisdag 1 januari 2019

Januari: städning, röj och rensa

Vi börjar med något lätt! Eftersom jag är slarvig, lat och rätt stökig känns städning som ett bra januariprojekt. Jag behöver liksom inte anstränga mig så där värst mycket för att vara dubbelt så bra som vanligt. 

Idag har jag mest diskat saker. Man vill ju inte riskera att ta ut sig alldeles, så här i början. Dessutom var det ju Tour de Ski på tv, så jag har haft viktigare saker för mig. Och så har jag väldigt hala strumpor. 

Öhh, ja men det ska nog bli bra det här. 

7 kommentarer:

Markattan sa...

Vi har ägnat tid det senaste året åt städ, röj och släng och nu är vi klara och det är så jäkla skönt.
Önskar dig lycka till!

Markattan

DDT sa...

Klar? kLAR? År det ens möjligt att bli färdig med sådant? Mindblowing. Jag är så imponerad att jag dånar.

Markattan sa...

Klar!
Om man undantar vinden..... 😰
Men i övrigt, Jaaa, klaaar! 💪

Markattan

Småländskan sa...

Sista månaderna förra året röjde jag i källaren! Ordentligt! Flyttade hit för drygt 10 år sen och hade fortfarande inte packat upp flyttlådorna. Inte mycket som blev sparat. Sonen, som har stooor bil, fick köra ett antal gånger till återvinningen. Känns riktigt skönt att ha rensat, eller som jag säger, dödsstädat! En del hullerombullerlådor blev också rensade. Sonen, som liksom jag, tillhör de som gärna slänger, t.o.m. han menade att "jaha, men morsan, ska du verkligen...?" Ja, det skulle jag! En dag blir det ju han som måste röja i allt.
Nyåret har börjat med massor av skidor (på TV), en släng med trasorna och dammsugaren mellan åken. Jag missar inte ett åk, en tävling, jag är fullständig idrottsidiot. I min barn- och ungdom utövade jag själv en del idrotter, numera blir jag andfådd bara av att skrika när det gäller och sen smålipa när de våra står där på pallen.

Tigerlilja sa...

Ok. Jag kanske ska gå och diska glasformen jag gjorde fisksufflé i då, om det ska vara så.

September sa...

Städa * Röja * Slänga ? Måste slå upp dessa ord. Är det kanske några av de där nya orden som tillkommit under fjolåret?

DDT sa...

Markattan - vinden? Åh herregud! Vinden. Nu blev jag trött.

Småländskan - så jag är inte ensam om att sitta som klistrad framför vinterstudion? Stina är ju helt grym. Men visst är det trist att det inte kommer fram några nya bra killar? Hur länge har de inte pratat om Jens Burman nu? Samtidigt har ebba, Moa, Jonna börjat placera sig på pallen.

Tigerlilja - haha alltså du behöver ju inte... Men till slut är det väl nödvändigt.

September - tror att de dök upp förra året, ja. Vi får väl se om de stannar kvar eller försvinner lika fort igen.