måndag 31 december 2018

Det var det året

Jaha, då var 2018 slut. Ett ganska odramatiskt år känns det som. Jag började året utan hår och nu ser jag ut som ett penntroll. Mycket mer har väl inte hänt, tror jag. 

Sååå, nu är det väl dags för nya tag? Bli en ny och förbättrad människa? Men orka! Mina nyårslöften går för det mesta bara halvbra ändå. Utvärdering kommer. 


I år får det bli månadsprojekt istället. Då kan jag glömma och gå vidare om jag misslyckas (inte helt otroligt) och behålla eventuellt fungerande goda vanor som jag orkar med. Som att gå på bio och bada i havet oftare - två bra saker jag gjort i år. 

Vad vill ni göra för något kul nästa år?

(Bilden illustrerar det enda glittriga jag har tänkt utsätta mig för idag. Noll paljetter på de träningsbyxor och den fleecejacka jag planerar att skrida omkring i. Stylish!)

Visst ja. Gott nytt år, ju. Höll på att glömma det. 

12 kommentarer:

Markattan sa...

Jag tänker skaffa ett nytt jobb som inte renderar hjärnbränn, skyhög puls och söndergnisslade tänder.
Inget glitter här heller, idag heller....
Önskar dig ett gott slut och senare ett riktigt gott nytt år!

Markattan

DDT sa...

Vilken bra plan för det nya året! Håller tummarna för att du hittar det snabbt.

Tigerlilja sa...

Gott nytt år! Absolut! Och några föresatser att bli en bättre/annorlunda människa blir det inte här. Nånting har man väl lärt sig.

DDT sa...

Det är rätt tänkt. Själv inbillar jag mig alltid att jag ska bli en bättre människa som har roligare och är piggare. Hittills har det aldrig hänt.

nillas liv på pinnen sa...

När jag kommer in här på din blogg blir jag sugen på att blogga, så det kanske jag gör lite mer. Därutöver har jag en lång fin lista på nyårslöften. De kommer kanske som vanligt inte infrias, men jag vill inte beröva mig själv på hoppet som alltid spirar var nyårsafton.

DDT sa...

Åh, vad glad jag blir av att höra av dig! Hoppas att du bloggar lite. Jag vill veta allt om dina nyårslöften. Kanske har du något bra jag kan låna?

Småländskan sa...

Gott nytt år till dig och dina läsare också.
Och Markattan, så rätt du gör att satsa på annat jobb. Jag gjorde detsamma för många år sedan (numera är jag pensionär). Slutade helt enkelt, skulle ha ett må-bra-år utan en massa ont i magen varenda morgon. Då hade jag möjlighet helt ekonomiskt att bara måla, utveckla min s.k. konstnärliga ådra. Slutade med två veckors hemmavarande, sen blev jag uppringd av rektorn från en grundskola. Bildlärare blev jag, utan att ha lärarbehörighet. Det ena gav det andra, jag läste mig till högskolepoäng och började jobba på gymnasieskola. Trodde i min vildaste fantasi, att aldrig, aldrig skulle jag uppleva det jag gjort under alla mina tidningsår, men där hade jag fel. Åren med eleverna, arbetslaget på skolan lever jag länge på. Mest då jag träffar gamla elever som kommer fram, ger mig en kram och menar "att aldrig X skulle jag fixat detta utan dig..." Kan man få bättre betyg? Så du gör helt rätt i att sadla om, hitta nåt du är bekväm med. Lycka till!
Ursäkta "tjockisen" nu gick jag helt utanför ramarna och "pratar" med annan än dig.

DDT sa...

Småländskan - be inte om ursäkt för det!! Vilken härlig historia! det är nog inte bara Markattan som behöver läsa den. Perfekt pepp inför ett nytt år.

Markattan sa...

Tack rara!
Och gamla elever är det bästa som finns men jag tänker inte jobba som lärare igen.
Vi får se vad det blir.
Gott nytt år till dig!

Markattan

Humlan sa...

Gott Nytt År på er alla!
Jag har varit sjuk i många år och blivit sämre de senaste, men nu vill jag vända på det och försöka ta hand om mig bättre. De senaste åren har jag liksom gett upp och struntat i vad jag äter och (inte) gör, nu ska jag försöka ändra vanorna åt rätt håll. Jag kan inte sätta konkreta mål eftersom det styrs av hälsan, men små steg i rätt riktning är också bra för helheten.

September sa...

Gott Nytt År till dig och de sköningar som ev läser kommentarerna (som jag gör).
Jag tänker att typ leva livet räcker gott för mig och hjärtevännen min. Avslutar 2018 med yttepytte lite glitter i håret, det är allt. Ja och så det i ögonen såklart. ;)

DDT sa...

Humlan - bra tänkt. Små steg är mycket bättre än att inte göra något alls. Hoppas att du hittar förändringar som fungerar för dig och att du får ett bra år.

September - hoppas att du och hjärtevännen får ett alldeles vanligt trevligt år, fullt av liv och lite glitter då och då.