tisdag 4 december 2018

Saker som är löjligare än Horace Engdahl

Nej, jag kommer inte på något. Och då har jag ändå varit och tittat på glittrande julgransdekorationer i form av karusellgiraffer idag.

Saker som plötsligt verkar fullkomligt rimliga. 

9 kommentarer:

Markattan sa...

H.E är orimligt löjlig, pompös och en veritabel skitstövel.
Var hittar man karusellgiraffer?

Markattan

September sa...

Tänker, tänker och tänker. Men näe, kommer inte heller på något.

DDT sa...

Markattan - På Filipiana på Drottninggatan. De har helt galet glittriga saker att hänga i granen. Även karusellgiraffer.

September - Jamen, då har vi konstaterat det. Gott. Då kan vi kanske försöka gå vidare med våra liv och ignorera allt som har med denne pompöse man att göra? Jag vill inte läsa mer om hans åsikter nu. Eller någonsin.

Botant sa...

Akademin verkar vara ett konstigt akvarium som saknar förbindelse med vanliga livet, har möjligen utbyte med udda individer o företeelser i andra geografiska områden och andra tider.(1700-talet ?)o inte riktigt när o härvarande.
Förvånande att dom valde Doris Lessing. Hennes självbiografi "Under huden" gillade jag fast hon kanske mindes fel ibland. Vem minns någon annan nobelpristagare, eller vem läser dom ?

DDT sa...

botant - Bara det att de har "ledsagare" istället för fruar/män/sambos/partners får ju mig att fnittra. Det är en ganska fånig liten klubb. Men Horace tar löjligheten till helt nya nivåer.
Deras val av nobelpristagare har jag däremot inte så mycket att säga om. Jag gillar några rätt mycket, vissa känner jag inte till (i stort sett varje poet) och några får ögonen att blöda av tråkighet. Men det är väl som det ska vara.

Botant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Botant sa...

Jag silar nog i informationsflödet och undviker att läsa om personer som är störiga, man blir bara arg i onödan. Jo jag tycker gubben är pompös o saknar självkritik o därtill tror att hela värden skall upplysas, nån slags envägskommunikation 1700-frösihjäl.Jag är solen...

Småländskan sa...

I min värld finns inget som slår H.E. vad gäller löjligt. Och då inkluderar jag allt! Precis allt! Och sen vet jag inte riktigt vad "löjligt" betyder i det här fallet. Snarare skulle jag likna det med inbördesbeundranklubben som inte har ett enda rätt vad gäller verkligheten. Den verkligheten som de flesta av oss för länge sen begrep vad den betyder. Nej och nej, vilken julgransglittermojs, vilken blinkande ljusslinga med kulörta lampor, vad som helst, inget av det/dem har en enda chans att slå H.E.

DDT sa...

Botant - helt rätt! Jag tror att det är bra för blodtrycket att undvika att ta in viss typ av information.

småländskan - i just det här fallet är det väl saker som larmar och gör sig till, glittrar och drar uppmärksamhet, men i verkligheten är helt meningslösa. Fast giraffer blir man i alla fall lite glad av. Om man är jag, vill säga.