torsdag 2 mars 2023

Grannar

I år har jag för första gången på länge inga problem med möss i stugan. Utanför huset däremot verkar det dock krylla av sorkar.

Vofför gör di på dette viset?

Hemma i stan har jag också grannar som har underliga saker för sig. En verkar spela på såg. En konstform jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår tjusningen med.

Jag är inte helt säker på vilka grannar jag föredrar. Det lutar mot sorkarna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle också välja sorkarna. Alla gånger. Människor som spelar på såg borde vara olagliga.
Vi har möss på vinden i vårt hus, och det är inget fel på dem.
/Nilla

Sparkling sa...

Fy fan för sågspel!

DDT sa...

Nilla - Så läge de håller sig på vinden är de så klart inget problem. Men helt plötsligt får de för sig saker. Åtminstone har mina möss vissa år fått idén att min säng är ett toppenställe att använda som toalett och att påslakan kan användas som råvara till någon form av bygge de antagligen håller på med inne i väggarna. Det sista är en teori, men varför skulle de annars gnaga hål i textilier? Jag tänker att de kanske pyntar...

Sparkling - det känns väldigt otidsenligt tycker jag. Men kanske fortfarande bättre än kastanjetter?

nillas liv på pinnen sa...

Okej, det är i såna lägen det är viktigt att dra gränser! NEJ, när de gnager på påslakan.

Botant sa...

Jag har nyligen dödat en hel hög möss, familj ?En större o ett gäng mindre. Det var inget rolig utan långtjatigt. Men möss på vinden är äckligt, luktar äckligt o förstör isoleringen. Sen är det lugnt med andra grannar sedan han i 50-årsåldern som spelade rock för hela kvarteret flyttade ut

Karin sa...

Alldeles säker att det är sork? Jag trodde länge att det var sork som ställt till det så där på (i) min gräsmatta. Men när jag stack ner handen för att kolla hur långt in jag kunde sticka den tog det stopp omedelbart. Det är ytliga gropar eller hål som grävlingarna bökar upp för att hitta nåt gott, mask, kanske?

DDT sa...

Botant - en hel hög? Det var imponerande. Jag har en gång lagt ut gift på övervåningen och när jag kom till landet nästa gång låg det 9 döda möss på golvet. Kan ha varit bland det äckligaste jag städat upp någonsin.

Karin - Nej, nu när du säger det så är jag inte säker. Men om det vore grävling så borde jag väl se någon form av spår av att någon grävt? Det är aldrig några gropar utan bara rena högar av jord. Det är något av ett mysterium.

Botant sa...

Mullvad? Eller vattensork men då skall det väl finnas vatten i närheten.
Vi har nåt som varje vår gräver upp små högar runt om huset. Den har lite problem vid garage och stenläggningen där. Men lyckas pressa upp en hög precis i stenskarven.Grannen på står att det är mullvad. Men vi har ju faktiskt vatten i närheten. Djuret har jag aldrig sett