Tjockisen läser

måndag 24 augusti 2015

Provar alla trick i boken

Vaknar med migrän.
Tar tablett, som visserligen hjälper, men som gör att kroppen känns svag och orkeslös. Vill bara sova. Känner mig som världens kassaste människa. Är övertygad om att jag aldrig kommer att lyckas med någonting alls. Allt kommer att gå åt skogen… Funderar redan på vad jag ska skylla på för att slippa springa 8 km i kväll. Mår jag inte lite illa? Vad är det för idé att ens försöka?

En sådan dag, alltså!
Tjoho, precis vad man behöver när det är måndag.

Så kan vi ju inte ha det!

Dags att prova lite mentala övningar.
• En penna mellan tänderna så att mungiporna dras upp. (Minus här för att man kan råka dregla lite. Det gör verkligen inget bra för självförtroendet.)
• Fyra minuters koncentrerat fantiserande om att jag är rent oförskämt pigg, entusiastisk, stark och sugen på att ta mig an nya utmaningar. (Det där låter inte alls som jag. Jag får fantisera om att jag är någon annan.)
• Happy med Pharell Williams i hörlurarna.
• En lista över saker som behöver göras under dagen, som jag bara betar av en i taget utan att kräva att det ska bli perfekt direkt. (Fokus får ligga på lätta saker. Jag behöver lyckas med grejer idag. Att ringa någon av våra mer krävande kunder får vänta till i morgon. Jag är mer på frankera-brev-nivån idag.)
• Räta på ryggen och försök att se ut som om jag mår toppen.

Har jag glömt något?

Har det här någonsin fungerat för någon?

6 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag kör mer "närihelveteärdenhärjävladagenslut"-tänk. Funkar också sådär.

Den där tjockisen sa...

i will - Det är inte så långt kvar nu. Håll ut! Bara några timmar till. Sedan får man gå hem och kan låtsas som om den här dagen faktiskt inte fanns.

Ingrid sa...

Ja, för min del det är antingen belöning eller ignorera dagen som hjälper.
Och en stilla förhoppning om att morgondagen blir lite bättre.

Btw, varför har du så ofta matbilder när jag ska bevisa att jag inte är en robot? Bara undrar ;)

Den där tjockisen sa...

Ingrid - belöningar är alltid bra. Mutor kan faktiskt funka riktigt bra ibland. Har jag bilder när man ska bevisa att man inte är en robot? Va? Det visste jag inte. Men roboten som styr har uppenbarligen bra koll. För mat gillar jag ju.

Ingrid sa...

Ja, jag är lättlurad, så mutor funkar faktiskt.
Inte alltid, ibland bilder, kod eller bara klicka i. Man får upp en massa bilder där man t ex skall klicka på alla där det ingår pizza, igår var det våfflor. Konstigt nog inga bacon bilder ännu.

Den där tjockisen sa...

Va? Vad mysko. Jag behöver aldrig bevisa att jag inte är en robot. Men skönt ändå att det handlar om mat. Det kunde ju vara värre. Det kunde varit matte. Då hade jag aldrig kommenterat.