tisdag 17 november 2015

690? På allvar?

Jag vet inte om ni kan se det, men Lantliv ståtar med 690 underbara idéer för advent och jul på sin framsida.

Sexhundra-fucking-nittio?

Undrar om någon av idéerna är: andas i en papperspåse?
Jag känner att jag behöver det nu.

12 kommentarer:

Fru Fransson sa...

Eller ett nytt hus 690 kvm för att få plats att förverkliga alla 690 fantastiskt underbara ideér?

Kan någon påminna Lantliv om julens ursprungliga underbara idé?

Den där tjockisen sa...

Det verkar som om Lantliv har tolkat julens budskap som "plocka granris, enris, mossa, pinnar, stenar, kottar och långsamma djur och tryck ned dem skålar, vaser, krukor, pottor och kaffebryggare." Eller något liknande. Gissar jag... Jag har aldrig orkat läsa texterna. Jag misstänker att ingen annan gör det heller, så de byter nog bara ut bilderna. Det är min teori.

Markattan sa...

Personligen blundar jag för allt som har med advent och jul att göra.
23 december gör vi en matraid och sen är det jul. Vila, mat, vila och mer vila.
Det är jul!
690 kan ta sig i brasan tycker jag...

Markattan

Anonym sa...

Ingick brun papperspåse i tidningsköpet? Hoppas!/EvaH

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Hahhha!

Och Markattan - du är underbar! <3

Smultronblomman sa...

Jag tycker julen bara är massa hets och stress. När klapparna är utdelade är det slut. Så står jag där med en massa mat, som man äter på i ett par dagar. Vi har firat jul hos mig i många år nu, efersom vår mamma vårdats på ett vårdhem här i stan och mina syskon bor utsocknes. Men nu är mamma borta så hädanefter är det inte automatiskt jul hos mig. Jag ignorerar alla de 690 tipsen och gör som jag alltid gjort - minimalt med pynt.

Den där tjockisen sa...

markattan - förr brukade vi handla alla julklappar den 23:e. Med regelbundna raster för öldrickande. Det brukade leda till ganska mysko julklappar…

Eva - nej ingen påse. Visst är det dåligt?

i will - blev du sugen på att börja pynta direkt? Jag kan skicka en påse kottar, granris, kottar, mossa och sniglar om du vill.

smultronblomman - har också haft de där stora jularna. Men allt eftersom alla gamla släktingar försvunnit har julen blivit mindre och mindre. Nu består den mest av bokläsning, godis och efterlängtad ledighet. Fast gran har jag numera. Eftersom det är så kul att gå ut och såga ner en egen. För mig som bott i lägenhet hela livet är det fortfarande lyx.

Ingrid sa...

Snacka om att framkalla ångest!Jul ska ju vara mysigt!

annika sa...

Djissus!! Vem lurar vem? Egentligen. Lantlivs redaktion vrider sig själva i julångest antar jag..,

Den där tjockisen sa...

ingrid - precis. Jag känner hur mina julambitioner sjunker ihop till ett ingenting i jämförelse med detta överflöd av underbara idéer. Som jag för övrigt inte hittade när jag bläddrade i tidningen.

annika - om jag hade varit tvungen att klämma ur mig 690 idéer hade jag också vridit mig i ångest. Jag tycker att det är betungande nog att föreställa mig att det ens finns så många saker jag skulle kunna välja att göra till jul.

UnderCover sa...

Men alltså!
En show glöms bort om den bara visar opp
effekter som man knappast anar...


Den där tjockisen sa...

UnderCover - Alltså, citerar man min favoritjulsång så har man ju automatiskt rätt. I stand corrected. Jag ska omedelbart sätta igång och göra underbara saker för advent och jul. …tusentals ljus och kulörta kulor i drivor… here I come.