Tjockisen läser

torsdag 12 november 2015

Mer november till folket

Jag älskar november.

(Paus för chockad inandning och tid att låta hjärtat återfinna sin normala rytm. Har ni återhämtat er? Bra, då fortsätter vi.)

November har alltid varit en av mina bästa månader. Den är så skönt anspråkslös. Ingen förväntar sig att man ska ha kul i november. Man behöver inte carpa någon jävla diem, eller vara öppen för livets alla utmaningar och möjligheter.

I november är det helt okej att vara lite låg, toffla omkring i mjukisbyxor, läsa böcker, äta tröstmat och undersöka vad som har samlats i naveln sedan sist. Grymt ju!

Men nu har jag fan varit sjuk i nästan fyra veckor.
Och för varje dag blir jag dummare, tröttare och mer orkeslös.
Vilket passar sällsynt dåligt när jobbet är fullt av deadlines, möten och krav på smarta idéer. Dvs just sådant som jag har uppenbara svårigheter med att klara av även i vanliga fall.

Jag hinner inte njuta ett dugg av min favoritmånad.

Så nu vill jag gärna att vi lägger in en extra november i år.
Var ansöker man om sådant?
Och hur många namn måste jag samla ihop för att få till en omröstning i frågan hos EU-parlamentet? Jag gissar att det är dit jag måste vända mig för att få igenom detta. För det kan ju bli lite krångligt om resten av Europa tänker fira jul redan nästa månad. Och byta år en månad för tidigt. Kanske måste jag engagera FN i frågan?

Vilka är med mig?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Njae... jag tycker nog en november om året är max. Däremot brukar jag inte riktigt hinna med maj. Där skulle det gå åt två.

UnderCover sa...

Vi kan byta; du får hur många novembrar du vill av mej om jag får lika många tre sista veckorna i juli och två första veckorna i augusti av dej. Ja, det är då jag har semester men det spelar väl ingen roll du slipper ju krångla med EU och FN.
Den där extra veckan jag får är den du slipper byråkratitjafset med nyss nämnda organisationer så du förlorar varken tid eller ork :D

Deal?

Smultronblomman sa...

Nej! Inte 2 november! Snälla!

Den där tjockisen sa...

anonym - Vänta en månad extra på semestern? Mycket tveksam till detta…

underCover - No deal. Herregud, då har man ju ofta semester eller åtminstone lite energi och hopp om en nystart av livet. Jag gillar november, men jag är inte sjuk i huvudet! Februari och mars däremot. De kan du få hur många som helst av. Jag kan nog även tänka mig att byta april. Om jag får tre november av dig så får du februari-april av mig. OK?

Smultronblomman - det verkar inte som om jag lyckas samla så många anhängare i denna fråga. Du kan nog vara lugn för att det bara blir en november i år också.

Ingrid sa...

Nej, bevare mig! Det räcker helt klart med en november. Det är ju därför du blivit sjuk såklart, bara mörkt och trist. Känns som man går med en dränkt yllefilt över huvudet hela månaden lång.

UnderCover sa...

Näje! Inte OK nå'nstans
Men du är välkommen att återkomma när du lessnat på att krångla med EU och FN. Fast det kan tänkas att jag lagt på en eller annan vecka, till min fördel, då.
Nä, inte ett dugg sjuk i huvet tror jag att du är. MEN nå't står inte rätt till (dock oklart i vilken kroppsdel) om man tycker att november är en gillamånad. :D

Trevlig helg på sej!

Den där tjockisen sa...

Ingrid - Men… nej! Inte kan det väl ha varit novembers fel att jag blev sjuk? Fast när du säger det så fick jag mitt livs enda lunginflammation i november också. Vilken olycka! Jag gillar november - men november gillar tydligen inte mig. Så tragiskt. Nästan som Romeo & Julia.

UnderCover - Men det är ju så mörkt, grått och skönt! Men ok då. Jag får väl låta bli att bråka om saken.

Baronessan sa...

Jag håller med och skriver under. Mer November. Det är alldeles för nära jul! Jag säger som min lillebror: äntligen får man hålla sig inne framför datorn med gott samvete! Krya på dig! Drick något äckligt. Typ vitlök i konjak.