torsdag 22 juni 2017

Så hemlig att jag inte får hyra bil

Livet fortsätter att leverera.

Jag lyckades faktiskt hitta en hyrbil.
Himla synd bara att mitt personnummer är spärrat så att jag inte kan hyra den.

Gaaah!

5 kommentarer:

Småländskan sa...

Meeen, nu får det f-n vara slut på eländet! Har du fått din identitet kapad? Min svåger fick det för några år sen och efter det är syrran ensamägare till ganska många kapitalvaror, bl.a. ny bil. Tror det är 5 år som han är spärrad. Fruktansvärt!
Håller tummar och tår att det löser sig.
Hoppas du får en glad och trevlig midsommar trots allt.

DDT sa...

Det var länge sedan det hände. Men jag är fortfarande spärrad vilket krånglar till mitt liv ibland. Men fördelen är att man låter bli att köpa saker på avbetalning. Vilket ju kan vara sunt.
Nu löser det sig nog ändå. Och tack detsamma!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Gosh, jag visste inte att personnumret blev spärrat så länge! Hur gör man då, utan personnummer? Det styr ju liksom ALLT.

reneesfotoblogg sa...

Jorå, en annan har ju också spärrat personnummer. Nu har i alla fall UC ordnat det så att man kan "trycka på och av" själv och det underlättar ju. Tidigare fick man ju skriva en ansökan och skicka på posten, maila gick inte för sig. Det är ändå lite roligt att se människors min när man av någon anledning uppger att man har skyddat ID. Man känner sig lite viktig, lite 007-ig.
Trodde att det skulle vara väldigt krångligt men jag har bara behövt lätta på förlåten en gång och det var just vid bilköpet trots att jag betalade kontant, fråga mig inte varför.
Precis som alla andra uppger jag mitt nummer när så anbefalles men jag har aldrig vare sig hört eller sett att det blivit kollat.
På det hela taget trivs jag rätt bra med spärren.

DDT sa...

I will - Det är inte så besvärligt som det låter. Det är bara om någon försöker ta en kreditupplysning eller kolla upp en på något annat sätt som det inte fungerar. Men det kan ju vara besvärligt nog om man vill hyra bil eller så.

renee - Jag upptäckte också det. Men inte fan hjälpte det, för det verkade inte slå igenom hos deras underleverantörer trots at tjat inte längre är spärrad på UC. Mycket irriterande. Jag fick strunta i att hyra bil. Vilket ju var bra, för jag hittade en billigare lösning.