Tjockisen läser

torsdag 29 juni 2017

Saker jag glömt att gnälla över

I morgon klockan 17.00 börjar min semester.
Fast egentligen skulle den börjat förra torsdagen.
Men jag hade för mycket att göra, så istället för att lalla runt på landet och glo på min potatis har jag jobbat till nio varenda kväll den här veckan.

Fatta att jag inte har gnällt över detta!
Vem är jag?

Fast å andra sidan har jag precis blivit sjukskriven till november.
Ha! Som om jag skulle ha tid med det.

5 kommentarer:

Markattan sa...

Idag slutar min semester del 1. Det känns sådär.
Å andra sidan inser jag att det finns värre grejer att hänga upp sig på. Övertidsjobb och sjukskrivningar tex. Fy tusan, lider med dig.

Markattan

DDT sa...

Markattan - Jobbigt med semesterslut. Men del 1, det antyder ju att det kommer en del 2 också. Och då låter det ju genast mycket trevligare.
Det där med sjukskrivningen är inte så farligt. Det är något slags flexibel sjukskrivning som gör att jag kan jobba hur mycket eller litet jag vill hela tiden utan att behöva läkarintyg för varje gång jag stannar hemma. Dessutom slipper jag karensdag och om jag fattat rätt slipper företaget betala för mina första 14 dagar. Mycket praktiskt faktiskt!

Markattan sa...

Du har alldeles rätt, del två pågår heeela augusti, då när det är varmt och soligt... Så det är alls inget synd om mig.
Din sjukskrivning låter ju hur praktisk som helst. Hoppas dock att du kan jobba en hel del.

Markattan

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Du vet att du får ha semester och vara sjukskriven samtidigt? Dvs att du får både lön och ersättning från FK samtidigt. Nu är du kanske egenföretagare? Och måste inte ta ut dina 20 dagar? Men om du gör det, så får man göra så. Tänkte att det kanske kan vara bra att veta när man ska köpa bil å så :)

DDT sa...

Markattan - hela augusti? Oj vad skönt! Särskilt när det verkar bli 16 grader och ösregn nu i juli. Bra val!

I Will - det hade jag inte en aning om. Det var tjugo år sedan jag jobbade som löneförättare och jag hade inte så bra koll ens då. Men du har rätt. Jag behöver inte ta ut några dagar. Fast mycket bra att veta.