onsdag 7 juni 2017

Knöligt...

Jo, potatisarna växer bra. Tackar som frågar. Jag hoppas på en första skörd lagom till midsommar.
Alltså ungefär samtidigt som Coop brukar sälja färskpotatis för 1 öre kilot, bara för att retas.
Tyvärr är dessa knölar inte de enda som komplicerar min tillvaro just nu.
För ett tag sedan hittade läkarna en knöl som visade sig vara av den mer otrevliga typen.

Så, det var bara att tvätta sig sjuuuuukt noga och infinna sig på sjukhuset. Där fick man sätta på sig följande heta outfit. 
Jag nöjer mig med en detaljbild här för att skona känsliga läsare. Tro mig när jag säger att resten av kläderna led av precis samma totala brist på stil, finess och passform. 
Fast kanske finns det en listig baktanke med detta? Åtminstone fick det mig att längta efter att bli sövd så fort som möjligt.

Nu går jag mest och väntar på att få reda på hur den fortsatta behandlingen ska gå till. Och så jobbar jag så klart. Och viftar på armarna då och då för att återfå full rörlighet.  Vilket ju kan vara bra om jag... öh ... någonsin tänker lära mig fjärilssim, kanske? Annars vet jag inte riktigt vad jag ska ha det till.

Så, det är väl vad jag har gjort sedan sist. Någon annan som gjort något festligt?


14 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Tänk vilken skillnad det är på knölar.
En del är villiga att betala hur mycket som helst (typ 60.000.00/kg) för dom första snabbdrivna och ganska smaklösa.
Sedan har vi ärkeknölarna, skitstövlarna som man helst vill sparka i röven. Behöver väl inte gå in på vilka dom är men det finns ganska många.
Den tredje sorten vill man helst leva utan! Kräver inga långa utlägg om det och där är väl alla kvinnor rörande eniga. Djävla skitknölar!
Festligt och festligt, jodå dom första 30 mg kortison var rena uppåttjacket men nu går jag mest på tomgång (halva dosen).
Simma lugnt!

Markattan sa...

Usch för oönskade knölar. Hoppas innerligt att kommande behandling går precis lika bra som potatisodlingen ser ut att må.

Markattan

Snigel sa...

Knölar ska man göra sig av med, oavsett vilken sort de är. Jag hade tur - min knöl var snäll, men det är ändå skönt att slippa tänka på den. Tappa inte sugen, bara - världen är full av tappade sugar! ;) Kram!

The Queen of fucking Everything sa...

Men fifan? Håller tummarna- keep us uppdaterade på hur det går med fjärilssimmet! kramen!!!

Smultronblomman sa...

Men!!! Hoppas den onda knölen inte var alltför elak!
Egen odlad potatis måste väl smälla högre än den på Coop för 1 öre???

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Tjaa, jag har slängt ut min son - det är ju ganska festligt? Och sagt åt min chef att hon är kass, det var också rätt festlig stämning över det. Vad mer? Sökt jobb, tackat nej till jobb, sökt fler jobb. Äh, det får räcka så. Man kan ju inte ha hur festligt som helst här i livet?

Och du, håll oss uppdaterade om både fjärilsim och färskpotatis. Jag håller tummarna att allt går bra <3

Nica sa...

Men usch och urk! Håller tottar och tummar!!

DDT sa...

renee - Bortsett från potatisen är jag ganska redo för ett liv utan knölar, känner jag. Det dyker ju upp en del kunder av knöltyp två ibland och jag har blivit rätt trött på sådana. Visst får man be sådana att fara och flyga? Jag känner att man får det!
Jag har bara fått kortison vid allergi, men jag gissar att du får det för något annat besvärligt. Hoppas att det blir bra/går över.

markattan - Tack!

snigel - Skönt att vara klar och slippa tänka mer på den! Grattis till det. Jag är för pessimistisk för att tappa sugen. Det är fördelen med att aldrig vänta sig att något ska gå bra. Man blir glatt överraskad när det händer och trampar på som vanligt när saker skiter sig.

the queen - Tack! Jag funderar på om jag borde lära mig crawla först? Det känns mer praktiskt. Fjärilssim känns som ett ganska krångligt sätt att ta sig mellan A och B i vattnet.

smultronblomman - det hoppas jag med. Inväntar besked. Och självklart smäller egen potatis högre, men jag kan ändå inte låta bli att känna att de gör det bara för att jävlas. Med mig. Personligen. Men så är jag ju också en sådan person som tar vädret personligt.

i will - det är värst vad du hinner med. Och vad du vågar! Du är modig du. Jag läser faktiskt även om jag inte har kommenterat på sistone. Självklart ska jag försöka hålla er uppdaterade kring mina kommande färdigheter inom simning och odling.

nica - stort tack!

September sa...

Fy 17 för knölar, ja alla utom potatisknölar alltså. Tummar hålls för bra besked för dig!

DDT sa...

september - Potatisen ser faktiskt riktigt lovande ut. En första skörd till midsommar börjar kännas rimligt. Tack för tumhållandet!

Småländskan sa...

Jag älskar självsådda knölar! Numera har jag inte möjlighet att fixa såna, men de finns ju på ICA och Coop. Inte detsamma, men ändå! Hatar däremot andra knölar! Ett par av mina väninnor har haft såna där hat-knölar, men är helt fria från dem nu. Knölforskningen går framåt! Så jag är helt övertygad om att du kan se fram emot många, många skördar av egenskördade knölar!

DDT sa...

Småländskan - Alltså det är ju något speciellt med att plocka upp potatis ur landet, skrubba den lite lätt och sedan äta den 30 minuter efter att den kom upp ur jorden. Men det är nog mer känsla än smak. De köpta är också goda.
Övriga knölar... Tja, vad kan man göra mer än att hoppas att man hör till den där majoriteten som det faktiskt går alldeles utmärkt för? Och äta bacon förstås. Det kan man alltid göra.

christel sa...

Behandlingarna gjorde att mitt hår, när det nu växt ut, är lockigt. Som fan...
Har alltid velat ha lockigt hår....det vill jag inte längre ;)

DDT sa...

christel - Jag har alltid, alltid drömt om lockigt hår. Menar du att det inte är så härligt som jag föreställer mig? Fan då!