tisdag 20 juni 2017

Bortkastade pengar

Igår gick jag och klippte mig och färgade håret.

Oklart varför, när jag ändå kommer att tappa det snart.

Fast det är klart. Riktigt ironiskt hade det ju varit om frisören helt plötsligt hade fått till den perfekta frisyren som jag alltid letat efter. Då hade det ju känts extra surt att veta att jag snart kommer att se ut som ett bowlingklot med öron.

Så blev det inte.
Mitt hår ser lika mesigt ut som vanligt.
Så det var väl... bra.

Och tänk att jag för ett halvår sedan tyckte att 2016 varit ett rätt ruttet år.
Men ha ha ha på hela mig då!

12 kommentarer:

tigerliljan sa...

I såna här lägen känner man=jag att det kanske inte finns så väldigt mycket käckt att bidra med, men jag tänker på dig. Och hoppas.

DDT sa...

tigerliljan - jag vet. Jag har känt exakt samma sak när det hänt andra otäcka saker. Och tack! Det känns skönt att ha folk i min ringhörna.

Smultronblomman sa...

Jag tänķer på dig. Jag kan ju inte säga att jag direkt känner dig, men du är den tredje, inom ett halvår, som drabbats, i min omgivning. Jag håller alla tummar!

September sa...

Åh nej, jag förstod inte allvaret, trodde kanske du "bara" väntade på besked.
Håller mina tummar för dig. Anar lite hur du har det, lever tätt intill en som just gått/går igenom diverse behandlingar pga skitsjukdomen.

Småländskan sa...

Så skrev jag en jättelång kommentar till dig och så ringde mobilen... och helt plötsligt vet jag f-n inte var kommentaren tog vägen!
Ville bara säga att min väninna, som genomgått ungefär detsamma som du ska genomgå... kanske lite mer därtill, idag är den friskaste människa jag känner.
Du har min mailadress, så vill du snacka med nån som vet, kan jag vidarebefordra hennes namn och tel.nr. Och ja, hon vet att jag skriver detta till dig nu. Tror faktiskt ni pratar samma språk. Har jag förstått det rätt är du från västkusten och det är min väninna också.

reneesfotoblogg sa...

Jag har hört att det nya håret som växer ut ibland blir krulligt..... fast det kanske man redan hade innan så då är ju inte det till någon tröst.
Sinnead någonting sångerska från Irland klär ju rätt bra i sin ickefrisyr men det är ju inte alla som kan sjunga så då hjälper ju inte det. Amenvafan då får det väl bli peruk? Men käre värld vad det måste klia i värmen. Ja, näe jag vet ingen råd, annat är att konvertera så man har huvudet täckt hela tiden.
Med ovanstående rader försöker jag förmedla att jag tänker på dig då och då under dagen, som om det nu skulle vara till någon tröst eller nytta, men i alla fall.
För övrigt undrar jag om mina försök till humor kan kalla att vara galghumoristisk?

Småländskan sa...

Ja reneesfotoblogg, det stämmer det där med krulligheten. Såg det på min väninna, som efter behandlingen plötsligt var helkrullig. Men nu är hon som vanligt igen - alltså rak! Både i håret och i sitt sätt att vara. Hon hade en peruk, som hon använde vid "speciella tillfällen". Några gånger använde hon en typ av halsduk, men för det mesta var hon som hon var. Hon menade att "va fan dådå, det är ju jag, oavsett hur skallen ser ut"... som sagt hon är rak, ärlig och otroligt realistisk. Och frisk!!!!

DDT sa...

smultronblomman - det är väl något av en folksjukdom. Är man över 40 (vilket jag gissar att du är) så känner man garanterat flera som har drabbats. Tack för tumhållningen.

September - Än så länge har jag det varken bu eller bä. Vet fortfarande inte exakt när första behandlingen ska ske, men det får jag reda på nästa vecka. Tack för tumhållningen!

Småländskan - tack! Vad omtänksamt av dig. Jag avvaktar lite tills jag vant mig vid tanken och vet lite mer exakt hur vardagen kommer att se ut framöver. Mycket snällt. Hälsa din väninna och tacka.

renee - haha, men precis. Det är väl det enda positiva,. Jag har alltid drömt om lockigt hår. Fast det hade kanske varit lättare att permanenta sig? Gör folk ens det längre? Sinead O'Connor var sjukt snygg utan hår, men jag har verkligen huvud som ett bowlingklot eller en jättestor nätmelon, så jag misstänker att jag inte kommer att se lika fräck ut. Så det blir till att prova peruk. Den får man på recept! Jag tänker afro, eller dreads, eller blonda tyska flätor... eller... vi får väl se vad det finna att välja på.
Annars får man väl ha keps? Eller sjal? Eller stickad mössa? Eller kaninöron? Jag får prova mig fram.

småländskan - Blir håret rakt igen, sedan? Det var väl synd. Läkaren sa att håret ofta blir mer grått när det växer ut. Det ska bli spännande. Jag har inte sett min naturliga hårfärg på 20 år.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag har också varit med om personer som fått ett helt annat hår efter behandling. Lockigt, annan färg. Man kan ju alltid hoppas på en superfrilla (men med ens vanliga otur blir det väl tre strån bakom örat, eller nåt).

Och jag är också i din ringhörna, alltid. Håller alla tummar jag har <3

Markattan sa...

Tummar hålls även av mig såklart.
Vad gäller håret kommer du kanske tycka att peruk är ett lyft, om du tar ut svängarna. Jag röstar för afro, en sån där rejäl mikrofonfrilla.

Markattan

DDT sa...

i will - ja men det är väl klart att man kommer att få någon helt bisarr frisyr... Dreads kanske? Eller blått Marge Simpson-hår? Det vore ju festligt. Fast jag inbillar mig att man är så glad för att få håret tillbaka att man är tacksam för vad som helst. Och det är förstås ren inbillning. Att jag skulle vara nöjd? Och tacksam? När det handlar om mitt hår? Nej, det kommer nog inte hända oavsett hur det ser ut.

DDT sa...

Markattan - Åh. mikrofonfrilla. Tillsammans med mitt redan stora runda huvud. Det borde bli en succé.