tisdag 5 december 2017

Plötsligt händer det

Imorgon får jag pengar från Försäkringskassan.
Med tanke på att jag varit sjukskriven sedan i augusti kan man tycka att det är på tiden.

I helgen var det flera tv-inslag på nyheterna om den speciella sorts sjukskrivning jag har fått. Det är ett försök som tydligen slagit väldigt väl ut. Människor kommer tillbaka till jobbet mycket snabbare än med vanlig sjukskrivning.
Ser man på. Tja, det kan ju bero på att de inte får någon ersättning. Sådant kan få vem som helst att släpa sig till jobbet.

Fast det är kanske bara jag som hade otur. När jag väl fick en handläggare som faktiskt jobbade med det här försöksprojektet gick det väldigt snabbt. Synd bara att det tog över tre månader innan jag fick det.

Nåja, nu är det löst. Och läge för lite sittdans i kontorsstolen.

Disco!

7 kommentarer:

Markattan sa...

Grattis!

Markattan

DDT sa...

Tack, det känns faktiskt väldigt skönt. Nu lyssnar jag på I don't feel like dancin' med scissor sisters och dansar loss i stolen.

Småländskan sa...

Dansa på! Det är du värd!

tigerliljan sa...

Grattis! Och så hoppas vi förstås att inget hakar upp sig. mvh den eviga optimisten.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Men vad är det för särskilt med din sjukskrivning? Jag trodde det typ räckte med ett läkarintyg och komma in i rullorna? Men jag är ju lite naiv också :)

nillas liv på pinnen sa...

Jag dansar med!

DDT sa...

småländskan - tack, jag tycker faktiskt det själv. En liten sittdans är jag allt värd.

tigerliljan - tack. Allt fungerade faktiskt. Pengarna har kommit in. Yippie!

i will - så borde det vara. Men jag har fått något som heter flexibel sjukskrivning, som bara finns i Västra Götaland. Den gör att cancerpatienter kan jobba de dagar de mår bra, utan att krångla med karensdagar eller sjukskrivningar i procent. Man jobbar när man vill och orkar, helt enkelt. Och så rapporterar man vilka dagar man arbetat. Jättebra idé! Problemet är att man ska få en egen specialiserad handläggare. Det fick aldrig jag. Och eftersom det är ett försök, så vet de vanliga anställda på F-kassan absolut ingenting om det här. När jag väl fick rätt handläggare löste sig allt, nästan direkt.

nilla - yeah, disco fever! Eller dansar du till något skånskt måhända?