söndag 8 juli 2018

Ett foto i timmen (en orgie i bristande fotografisk talang)

8.10 jag slår på stort och fotograferar min frukost uppifrån som en influencer. Tyvärr lider min frukost seriös brist på snyggfaktor. Jag gillar inte frukt på morgonen. Och jag är alldeles för lat för att arrangera saker jag inte tänker äta. Ok, jag är uppenbarligen inte klippt och skuren för detta. 


9.15 jag tittar lite på min prydnadspumpa och funderar över om jag har missuppfattat något. Det verkar inte komma några pumpor och den är verkligen inte prydlig någonstans. 


10.00 vattnar i växthuset och försöker tala lite uppmuntrande till denna vindruvsstora vattenmelon som jag hoppas ska växa sig stor som ett marsvin åtminstone. 


11.20 slänger sopor och får en mindre ångestattack när jag inser att nästa sophämtning är på torsdag. Får också lite kväljningar eftersom en stor del av soporna består av räkskal som redan legat i tunnan drygt en vecka. Ja. Jag tänker gömma mig när sopbilen kommer. 


12.05 oljar altanen. Klappar mig själv på axeln, inte för att jag tycker att jag är duktig utan för att jag blir stucken av en broms. Om jag hade färg på handen? Klart jag hade. 


13.30 dagens Edison-ögonblick! Genom att fästa en påse med en klädnypa i fickan på huvtröjan, går det att plocka hallon i täta snår som är fulla med brännässlor. Ok, kanske inte nobelpriskvalitet, men ändå. 


14.50 hallonsylt kokad. 


15.30 lunchsallad med rostad majs och marinerad gurka. I skål med matchande grön kant. Det tar sig!


16.00 dagens skrik. Min bästa vän skickar en bild på en spindel hon hittat i sitt badrum. Jag funderar på att säga upp vänskapen. 


17.10 tog en skogspromenad för att se om det fanns några blåbär. Det fanns det inte. Det fanns fantastiska mängder kottar och mygg, men tyvärr har jag inte lyckats hitta något användningsområde för sådana. 


18.45 eftersom det inte fanns några blåbär plockade jag istället några blommor. 


19.05 kan möjligtvis ha råkat somna på soffan en stund. 


21.20 grillade korv från den lokala slakteributiken och bestämde mig för att inte nödvändigtvis göra om detta jättesnart. Fotograferandet alltså, korv kan jag äta ungefär hur ofta som helst. 

12 kommentarer:

Markattan sa...

Aha, du är min mya influenser 😀
Förutom frukosten verkar vi leva rätt lika dagar.
Om det inte vore för det där förargliga att jobba den här veckan.

Markattan

DDT sa...

Jobba? Ska sådant vara nödvändigt? Jo, det är det antagligen. För självförsörjande lär jag inte bli i år. Allt håller på att dö i torkan. Jag vill ha regn nu!

Markattan sa...

Man undrar ju om det ska behövas men ja det är väl nödvändigt.
Jag har ju dansat nu och här regnar det rejält.

Markattan

September sa...

Det här hoppas jag du fortsätter med!
Tack för härliga fniss, de behöver jag nu.

DDT sa...

Markattan - synd ändå. Jag trivs ju så väldigt bra med att inte jobba ett dugg. Fortsätt gärna dansa. Här har fortfarande inte regnat. Allt vissnar och torkar ut.

September - det lär ju inte bli varje dag, för Jesus vad jobbigt det var att behöva göra en massa saker hela dagen så att man hade något att fotografera.
Hur är läget?

Tigerlilja sa...

Tack för din energiska dag - jag fnissade tacksamt!

Ulrica sa...

Jo, gör om det snart igen, va ju kul ju!

September sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
September sa...

Har semester nu, men en märklig sådan pga att hjärtat mitt brottas med den jävla sjukdomen som du tyvärr känner till väl.

DDT sa...

Fan. Vad ledsen jag är för din skull.
Håller alla tummar och hoppas att behandlingen går lika bra som den gjorde för mig. . ❤️

DDT sa...

Tigerlilja - fördelen är ju att man faktiskt får något gjort. Det blir ju inte något direkt festligt blogginlägg om jag bara ligger i hammocken och läser böcker hela dagen.

Ulrica - risken är ju att inlägget blir ungefär likadant. Det händer ju inte direkt något spännande här. Men jag kan ju alltid visa bilder på min växande majs, förstås.

September sa...

Tack snälla.