lördag 14 juli 2018

Måndag hela veckan (ny dag, lika kassa bilder)

8.30 slår till med två tabletter till frukost idag eftersom jag vaknade med migrän. Inte för att jag vill klaga på värmen... ha ha, klart att jag vill. Det går ju fan inte att sova när det är så här varmt. Och på dagarna orkar jag knappt med att sitta i skuggan och glo rätt ut i luften. 


9.40 samlar mig och gör en hjälteinsats. Eller, med andra ord: jag diskar. Nu är jag utmattad och måste vila. Och dricka en liter vatten eller två. Jag är fan inte värmekompatibel. 


10.48 ...jord skall du åter varda. Jomentjena. Det stämmer säkert för majoriteten av allt levande. Men det verkar inte fungera något vidare i min kompost. Den är helt giftfri, fylls på regelbundet, men är ungefär lika bra på att producera jord som en genomsnittlig dokumentförstörare.  Men jag fortsätter att gå dit med min kompis komposthinken i förhoppning om att det ändå ska börja fungera vilket år som helst. 


11.25 även läsning i skuggan är en utmaning när hjärnan håller på att smälta. Jag tror att boken handlar om diplomater och makt, men jag är fan inte säker. 


12.55 trots den uppenbara risken för värmeslag har jag släpat mig bort till brunnen, hinkat upp vatten och vattnat i växthuset. Nu skulle det kunna vara på sin plats att tala om för mig att man inte ska vattna mitt på dagen eftersom så mycket dunstar bort. Men tyvärr. Mitt på dagen är den enda tid det är möjligt att gå i närheten av min brunn utan att bli helt uppäten av mygg och bromsar. Och eftersom jag är lite överkänslig mot insektsbett skiter jag i om lite av vattnet dunstar bort. Hellre det, än att jag blir helt dränerad på blod. Jag gillar mitt blod och vill gärna behålla det inuti kroppen. 

Och just det. Mina minigurkor är klara att äta. 


13.20 nej, nu får det vara nog. Träden vid duschen har vuxit mig över huvudet. Jag är fan trött på att ha hela håret fullt av granbarr varje gång jag tvättar håret. (Ok, det är väl inte SÅ ofta, men ändå) Fram med sågen. 


14.30 men varför startar jag sådana här projekt? Två, tre grenar trodde jag att jag skulle behöva såga bort. Det blev ju en halv skog som skulle bort. Nu är jag ännu svettigare. 


15.15 vallen där framför skottkärran är egentligen en hög med kvistar, grenar och sly som borde eldas upp. Men eftersom jag antagligen skulle bränna ned halva västra Götaland om jag försökte, så får det vänta. Under tiden blir högen större och större. Snart flyttar det antagligen in en bäver och då kan jag aldrig elda upp den. Kan det bli en konstinstallation? Kulturbidrag hitåt!


16.00 fotboll på altanen. Ja, reflexerna i tv-skärmen är störande. Men bättre än att sitta inomhus i 30 graders värme. 


17.10 fotbolltittandet tillfälligt avbrutet av nedfallande svalunge. Men hjälp av en stege och en påfallande modig medelålders dam återbördades den lille dunbollen till sina syskon fem meter upp under taket. Det går bra att skicka medaljen på posten. 


19.40 dags för kvällsbad. Det var så klart skönt och jag kände mig sval i säkert 23 minuter efteråt. Sedan återgick kroppen till sitt vanliga program som tydligen är inställt på kokning. 


20.50 matlagning på utekaminen. Orkar inte använda spisen inne, för varje gång jag gör det stiger temperaturen några grader och torpet är uppenbarligen överjävligt begåvat på att hålla värmen. 

Själv har jag uppenbarligen inte blivit överjävligt bra på att fotografera ännu. 

Övning ger tydligen inte färdighet. Så. Synd!


2 kommentarer:

Markattan sa...

Ajdå, du borde komma hit och sova gott en natt eller två

Markattan

DDT sa...

I natt var det tack och lov lite svalare. Och det blåste skönt genom nätfönstrens. Tack och lov!! Men fortfarande inget regn i sikte.