måndag 10 september 2018

Nästan i mål med nyårslöftet

Ett av mina trevligare nyårslöften i år var att jag skulle gå på bio 6 ggr.
Man kan ju inte bara lova att äta kruskakli och börja gå på gympastik stup i kvarten. Vid närmare eftertanke behöver man inte lova sådant alls.
Bättre att lova sådant man vill hålla. Som att gå på bio.
Nu har jag sett årets femte film.
Det blev den här.

Den var annorlunda.
Jag hade inte tråkigt en sekund.

4 kommentarer:

Botant sa...

hm, jag borde verkligen bli bättre på nyårslöften, är inte tillräckligt duktig på sånt.... Nystart näste gång. Försent för att lova inför hösttermin, kräver liksom att man tänker till o satsar i förväg känns det som

DDT sa...

Nejdå, man kan börja vilken måndag som helst. Eller tisdag. Det viktiga är att man inte bara lovar trista saker. Ju trevligare löften desto enklare blir det att hålla dem.
Kommer jag inte på något annat brukar jag lova att inte börja knarka och att inte döda hundvalpar med flit. Jag har alltid hållit de löftena.

Sparkling sa...

Jag har läst boken, eller novellen är det väl, och tyckte att nja, sådär, och blev jätteförvånad över att den hade blivit film. Men den var alltså bra?

DDT sa...

Sparkling - Njaeee, egentligen inte så bra. Men så pass annorlunda att den är underhållande mest hela tiden. Jag är så otroligt trött på filmer (och böcker) där jag från första stund fattar ungefär vad som kommer att hända. Det gör man inte här. Filmen följer inte boken helt och hållet (tror jag, det var länge sedan jag läste den). Jag har också läst novellen och alltid tyckt att idén är fantastisk, men kanske inte älskat själva berättelsen.
Men, jag tycker att man ska se den. Jag hoppas att den blir en succé, så att fler investerare vågar satsa på annorlunda filmer.