söndag 23 september 2018

NiNaNiNaNiNanna

Den här boken behöver jag väl egentligen inte ens nämna. Men den var nästan så bra som alla sa. Och så hade jag en suddig bild på den i mobilen, så varför inte. Världen kan väl aldrig få för många suddiga mobilbilder?


Här var förväntningarna lite mer rimliga vilket ledde till en trevlig överrraskning. En flicka växer upp helt isolerad i ett träskområde tillsammans med sin kuvade mamma och älskade pappa. Strax innan hon blir tonåring får hon reda på att pappan kidnappat mamman. Nu är hon vuxen och pappan har rymt från fängelset. Kanske inte så listigt konstruerad som boken ovanför, men spännande, engagerande och faktiskt rörande. Och så får den ett extra plus för att den inte heter Kvinnan i träsket. 

Den får fyra kaveldunskolvar av fem möjliga. (För att låna Sparklings betygsystem.) 

8 kommentarer:

Markattan sa...

Oj, boktips!
Tackar. Ligger sjukt efter i läsandet. Upp fem, hemma sju gör ingen läsare 😖

Markattan

DDT sa...

Fördelen med böcker ar att de finns kvar när man väl har tid att läsa dem. Åtminstone på biblioteket. Från bokhandlarna försvinner de fort som ögat nu för tiden.
Men jäklar vad du jobbar! Hoppas att det är ett övergående problem. Så där kan du ju inte ha det.

Markattan sa...

Det är ett övergående problem, vet dock inte när det går över. Räknar med några månader till.
Har lovat mig själv att inte jobba på helgerna, bara läsa Och vila.
Vila=ost och bacon

Markattan

DDT sa...

Bästa sortens vila, ju.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Haha, jag att de INTE döpte den till det! Den mest säljande titel-varianter evah, om man ska tro som de som bestämmer sånt. Pfft.

DDT sa...

Precis! Det är som de gamla ”Tjejen som...” filmerna. Eller ”Det våras för”. Funkade det på 80-talet så funkar det nu, tydligen. Men pfft är exakt min åsikt också. Men boken rekommenderar jag.

reneesfotoblogg sa...

Läste den för en tid sedan och visst var den bra. Mycket annorlunda. Fruktansvärt rå och våldsam men samtidigt saklig. Har det hänt eller är det fiktion. Kände mig tvingad att googla på kända fall och även indianstammen som tydligen tillhörde.

DDT sa...

renee - det måste väl ändå vara ren fiktion? Även om det förstås finns fall som hon inspirerats av. Spännande var den i alla fall.