tisdag 11 september 2018

Nya grannar

Enligt en granne som kom över med lite fryst rådjursfärs (gissar att det snart är dags att förnya tillståndet för jakträtt på min mark) så finns det två vildsvin i trakten. 

Fan tro’t, tänkte jag. Som litar bara lagom mycket på jägare. Men...


Någonting har uppenbarligen börjat böka upp skogen. 

Ska vi gissa hur lång tid det tar innan de hittar mitt trädgårdsland?

11 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Grattis! Världens bästa jordbrukare. Snart behöver du varken spadvända eller bereda jorden för kommande sådder. Du kan nog strunta i det mesta trädgårdsarbete härefter.

DDT sa...

Gött! Fast något säger mig att du skämtar med mig nu... Fan!

Tigerlilja sa...

Vildsvinsfilé är gott! Annars har jag svårt för vildsvin. När dom fortfarande springer runt.

DDT sa...

tigerlilja - ungarna är ju så söta att man vill adoptera dem. Men annars är jag inte speciellt förtjust i dem faktiskt. Varken att äta eller att ha på besök i trädgården. Vi får väl se hur länge de håller sig undan. Och hur många de är i vår.

reneesfotoblogg sa...

Klart jag skojade lite, men frågar du mig så är ett dött svin den enda fördelen med vildsvin. För att förebygga en natts invasion så rekommenderar jag att du tar upp och plockar bort allt vad som heter frukt och grönt.

DDT sa...

renee - Äsch, då behöver jag inte oroa mig. Efter den här sommaren finns det inget att ta upp. Förutom jordgubbsplantorna då förstås. Tänk om de bökar upp mina jordgubbsplantor? Kan di va så räliga?

Markattan sa...

Vildsvinsskrämmor? Vad skrämmer ett vildsvin?
Konservburkar....?

Trist när de kommer in och vill ha grönsaksbuffé i trädgården.

Markattan

DDT sa...

Markattan - jägare och stora hundar? Kan man hyra in sådana? En Björn? Men varför blev det stor bokstav där då? Jag menar ju en riktig brunbjörn, inte random medelålders vit man som inte heter Thomas.

Amanda sa...

Jag läste rådjursglass.
Mvh Störd

reneesfotoblogg sa...

Förresten två svin! Tillåt mig att tvivla, snarare tolv eller fler.....

DDT sa...

Amanda - alltså, för att lyckas komma på något som låter äckligare än avokadoglass, måste man nog vara lite störd. Å andra sidan läste jag att jobbets handtvål doftade jasmin och halloumi. Så jag tycker att det är en fin egenskap. Störd är inte det sämsta man kan vara. För övrigt var det visst hallon det skulle vara.

Renée - antagligen har du alldeles rätt. Jag får investera i något som skrämmer bort dom. Eller fällor. Finns det svinpapper? Det vore kul att ha klistriga papper som det sitter fast grisar i.