fredag 1 februari 2019

Äntligen - januari är slut

Nu verkar det visserligen inte finnas några helt säkra bevis för att januari bestod av 78 dagar, men visst kändes det så? Fast om det verkligen hade varit 78 dagar borde jag väl hunnit med lite mer i mitt städa-rensa-röj-projekt. Om vi ser till det, så verkar januari istället ha varit... 3 dagar?

Nåja, några saker blev gjorda. Myrorna fick några kassar med prylar, soprummet fick ovanligt många besök och jag har faktiskt skaffat ett kort så att jag kan åka till tippen och lämna grejer. I teorin alltså, jag har inte riktigt gjort det ännu. Nu vänder vi blad och går vidare.

Februari alltså. Värsta månaden. Hur överlever man den då? Jo, tydligen genom att späka sig som en himla puritan. Av oklar anledning bestämde jag att februari skulle bli min snålmånad. Jag ska inte köpa någonting som inte är helt nödvändigt.

Och billig mat ska det lagas förstås.
Typ linser och ... tja, andra billiga grejer. Det var ett tag sedan jag var student, jag har liksom hunnit  glömma vad man brukade äta. Är dock ganska säker på att jag aldrig åt linser. Minns mest att vi drack öl rätt ofta.

Något säger mig att detta inte kommer bli min roligaste februari någonsin.

Vad gör ni för att överleva februari?

7 kommentarer:

Elisabet Sandberg sa...

Tack för en timmes underhållande läsning! Stundtals fnissande så tårarna rann. Jag hittade din blogg av en lycklig tillfällighet vid slösurfande i väntan på att få stänga firman för dagen. Glest mellan kunderna i snögloppet. Med vänliga hälsningar Elisabet

Humlan sa...

Jag tror att januari har haft 3-dagars vecka, så fort som den månaden gick. Inte har jag hunnit med speciellt mycket heller så utrensningen är definitivt inte klar, så jag är imponerad över allt du verkar ha gjort på det området. Eller så är jag avundsjuk, men imponerad låter vänligare.

Februari hoppar jag gärna över, då slipper jag bli ett år äldre och dessutom byta decennium. Annars har månaden börjat med skottande, det var dumt för nu har det snöat igen och mitt arbete syns inte.
Ska du ha en månad med låg matkostnad så är väl februari ett utmärkt val, det är ju färre dagar och har du månadsbudget så blir det ju mer pengar per dag ...

Tigerlilja sa...

Fast jag satsar nog hellre på god mat, den kan gärna vara billig också, men huvudord är god. Annars blir det bara värre, tänker jag. Och i andra hälften har vi - kanske - tagit oss igenom hundradagarstunneln, alltså mörkret.

DDT sa...

Elisabet - men tack! Vad glad jag blev. Hoppas att du kommer tillbaka.

HumlaN - fort? Fort? Är du galen människa? Eller lever vi månne i parallella universum som bara möts just här i bloggen? Men i övrigt är vi överens, februari ät en månad som borde hoppas över.

Tigerliljan - du har förstås rätt. Tricket måste ju vara att hitta mat som är både billig och god. Annars blir man ju deprimerad. Vilket man redan är by default i februari.

@enga sa...

Potatis och purjolökssoppa är en ofta underskattad rätt enligt min mening. Gott och billigt. :) och äter man soppa måste man äta semla till efterrätt i februari, det är sen gammalt. Men det här med att februari börjar på en fredag gör ju att februari nästan bara är tre veckor lång? Den här första helgen är ju helg helt enkelt och räknas typ inte?, och sista veckan i februari är ju bara en halv vecka, så den kan man nästan också räkna bort va? Vi kan nog överleva februari! Kämpa!

DDT sa...

enga - bra förslag. Potatis och purjolökssoppa är ju hur gott som helst. Framför allt om man har lite krutonger och kanske en liten aning knaperstekt bacon att strö över. Ok, jag kan hoppa baconet nu under snålmånaden. Du har rätt om resten också, bra att börja februari med en helg och en halv vecka är ju nästan ingen vecka, alls. Klart vi räknar bort den. Hoppet vaknar...
Tack för denna fina pepp!

Baronessan sa...

Drar täcket över huvudet.