onsdag 6 februari 2019

Ibland får man kämpa...

... för att fortsätta tro att man är normalsmart.

Snålmånaden fortsätter. Igår slog jag i och för sig på stort och betalade 5 kronor för en kopp kaffe på snickerikursen, men det var faktiskt nödvändigt. För koncentrationen. Man vill ju inte såga av sig någon kroppsdel bara för att man råkar bli lite ofokuserad.

Företagets pengar har jag däremot inte lovat att snåla med. (Och min revisor ägnar förhoppningsvis sina arbetsdagar åt vettigare saker än att läsa bloggar.) Så i går gick jag och handlade två kilo godis till ett projekt vi hittat på.

2 kilo geléhjärtan.
Bara geléhjärtan. Inget annat. Trots att det naturligtvis inte hade märkts någonstans om jag även hade handlat choklad, turkisk peppar, kolor eller skolkritor. Alltså goda grejer. Som jag hade kunnat äta.

Jag avskyr gelégodis.

Men nu har jag massor. För det blev så klart ett halvt ton över.
Äckligt gratisgodis är ju direkt deprimerande. Och man blir ju inte gladare när man har sig själv att skylla. Inte alls faktiskt. Den här gången känns det inte ens rimligt att skylla på Joe Labero. Det är fan jag som varit dum.
Avskyr när det händer.

10 kommentarer:

Humlan sa...

Eller så var det ditt undermedvetna som överlistade dig; Du ska inte äta något godis, så köp något som du inte vill ha.
Själv älskar jag choklad men den mörka chokladen som jag har hemma är inte en god mörk choklad, så jag ska vara väldigt desperat för att äta den. Gissa hur många gånger jag låter bli att äta fast jag är godissugen.

DDT sa...

Humlan - ett undermedvetet? Har jag ett sådant? Som ingriper? Det låter otroligt med tanke på hur mycket onyttigt jag ägnar mig åt mest hela tiden. Men jag gillar tanken. Det gör jag. Nästan lika bra som att ha karaktär, ju.
God mörk choklad? Finns det ens sådan? Men även jag har väl ätit en bit eller 16 närjag varit väldigt godissugen.

nillas liv på pinnen sa...

Normalsmart? Var inte så blygsam. Alla vet att du är sketasmart. Att du gör ett litet misstag ändrar inte på det, även solen har ju sina fläckar!

Botant sa...

Finns det inte fler folk att uppmuntra och sprida godisglans över företaget?

Markattan sa...

Gör ett godisregn av överblivna hjärtan. Eller en tavla.
Eller så slänger du helt enkelt allt i soporna.

Markattan

DDT sa...

nilla - att inte bjuda sig själv på lite gratisgodis... Låt mig säga att jag INTE är helt nöjd med hjärnan över det beslutet. Klart underkänt!

Botant - Vi är bara två på företaget och ingen av oss tycker att geléhjärtan är något vidare gott. Men vi sitter ju på ett kontorshotell. Visst kommer vi att verka generösa och gulliga om vi bjuder på hjärtan?

markattan - slänga saker som går att äta? Som om det inte var nog med den jävla banankakan? Nej, det får bli godisregn. Eller åtminstone en brudskål i det gemensamma köket. Jag tror inte att godisregn blir uppskattat. De är ganska flottiga och skulle garanterat sätta fläckar på folks kläder. Kan bli dyrt!

Baronessan sa...

Smält ner, häll ner i vispgrädde, vispa och lägg på tårta. Säkert skitäckligt men snyggt. Om man gillar rosa.

DDT sa...

hahaha! Om jag ändå orkade... Men rosa är ju gulligt förstås.

Botant sa...

Lek karamellgumma o sälj dom på alla hjärtans dag. Dubbla kg priset i amåpåsar med röda rosetten. Borde ge extra pluspoäng i snålmånad. Ha lite reklamlappar om företaget så märks det inte att ni egentligen bara säljer godis. Fast det blir kanske dålig timpeng jämfört sittningar vid datorn.

DDT sa...

Med tanke på hur lite jag presterar på dagarna så skulle nog försäljning av godis kunna förbättra min timpeng. Ska fundera på detta. Bra tips, där.