måndag 4 februari 2019

Bruna bananer - mitt bästa spartips

Har du inte varit sugen på bananer trots att du verkligen tänkt att "nu minsann ska jag börja äta mera frukt"? Har du några riktigt bruna, mosiga bananer som ligger som en klase dåliga samveten och sabbar din snygga inredning och påminner dig om dina tillkortakommanden?
Då har jag ett jättebra tips.
SLÄNG DOM!
(och baka en helt vanlig sockerkaka om du är sugen på något gott till kaffet)

För banankaka kan vara det äckligaste bakverk som någonsin uppfunnits. I stället för att ha lite dåligt matsvinnssamvete över tre bananer, har jag nu dåligt samvete över bananer, smör, ägg, mjöl, mjölk, socker och ströbröd.

Aldrig, aldrig mer.

13 kommentarer:

Snigel sa...

Mycket bra tips!

Bananer är det äckligaste som finns! Att jag dessutom får ont i magen av dem (och alltid får peta i fyllningen på bjudtårta så det inte gömmer sig mosad/skivad banan där) gör inte saken bättre. *ryser*

Efter svinkalla januari kommer snöiga februari. Hipp hurra. Eller nåt. Jag hatar att skotta snö och önskar mig en eldkastare till julklapp. Tänk att bara swoosha med den över gården, så är snön borta!

När de grävde för fjärrvärmen i kvarteret, för X antal år sedan, ville de inte dra slingor i marken fram och tillbaka framför mitt garage. Taskmörtar!

Markattan sa...

Bananer blir väl ingen glad av, oavsett mognadsgrad. Jag blir förstoppad av dem så dom hoppar jag över.
Mycket bättre med äpplen som man kan göra muffins av om det skulle tarvas fikabröd.

Markattan

Baronessan sa...

Ha, ha, ha! Men om man bakar med banan så kan man bjuda en vegan :D
(Nä, jag gillar det inte heller!)

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Hehe, och jag som gör bananplättar - varje morgon!

September sa...

Bruna bananer luktar illa, smakar illa. Vad man än gör med dom. Har försökt skiva och frysa in för att ha i smoothie. Men jag vet ju att de har varit bruna. Alltså blir jag inte sugen och slänger påsarna med isiga bananer efter ett halvår sisådär. Så ditt tips följer jag. Bra tips.

Botant sa...

Bananer är äckligt men banan plättar gillar jag! Jag har ibland trott jag får ont i magen av banan ju mera mogen desto värre men plättar verkar vara OK Det skall tydligen handla om mycket histamin (tror jag) och det finns annat jag inte heller tål. Biogena aminer ? finns det något som heter hos livsmedelsverket? Fast päron tål jag inte heller, slafsiga päron är så äckligt.

DDT sa...

snigel - eldkastare har jag använt för att bränna ogräs. Men aldrig till snö. Grym idé. Fruktansvärt otrevligt att inte lägga lite värmeslingor framför garaget. Det hade ju varit toppen.

markattan - jag gillar bananer, men har lite problem med äpplen. Vi kan väl i alla fall vara överens om en sak: frukt är inte godis. Visst?

baronessan - nog för att jag är lite misstänksam mot veganer, men kan ens de äta banankaka? Jag trodde de levde på rawfood-bollar.

i will - bananplättar kanske är gott? Det har jag aldrig provat. Fast det låter liiite läskigt.

september - haha, jag har också en del påsar i frysen som jag tror att jag ska ta till vara på någon dag. Men det händer sällan. Det kan ligga 4-5 påsar förvälls squash längst där inne.

botant - själv kan jag inte äta omogna bananer. Hatar konsistensen. Men den perfekta mognadsgraden verkar ju bara infinna sig några timmar för att sedan börja bli brun. Krångligt det där. Man kan ju inte stå och passa på sina bananer hela tiden. Man måste ju hinna titta på tv också.

Nipornas sa...

Exakt på pricken!

DDT sa...

Niporna - Vi är uppenbarligen ett helt gäng som har starka känslor för bananer. Eller emot, kanske?

nillas liv på pinnen sa...

Mmm, jag som älskar bananer! Och självklart står jag och passar på dem, skulle bara fattas annat. En kort tid i rampljuset innan jag slukar dem.

DDT sa...

Nilla - klart att du gör, du perfekta människa. Jag hårde inte trott något annat.

Sparkling sa...

Jag tycker bananer är gott men banankaka? Vidrigaste man kan äta i kakväg om du frågar mig.

DDT sa...

Jag önskar att jag hade frågat dig innan jag bakade den. För du har ju helt och fullständigt rätt i detta.