tisdag 26 februari 2019

Att glo på gräs

Enligt SMHI, yr.no och danske bank skulle det bli vårväder i helgen, så jag tog lite ledigt. Långhelg på landet. 8 plusgrader minsann. Sådant gillar man ju.

Så jag blev lite förvånad när jag kom fram och det såg ut så här.

Noll vårkänslor infann sig.

Men det rättade till sig. Efter två dagar var all snö borta och de traditionella snödropparna (som självklart måste fotograferas eftersom det troligtvis är lag på det) hade tittat upp.
(Misstänker att det inte är lag på oskärpa. Det är mer en egen preferens, tydligen.)

Och nu är februari nästan slut. Närapå fantastiskt ju. Snart vår!

Ok, ok jag veeeet! Mars är inte en vårmånad. Mars är den där tiden då det blir ett par plusgrader och sedan kommer det massor av snö, som sedan hinner halvsmälta innan det fryser till igen och halva landet förvandlas till en isgata av frusen slask. Och sedan kommer det lite sol och vi blir glada, fast sen kommer det förstås en storm som tar med sig ytterligare några delar av växthuset och de små plantor som står i fönstren bestämmer sig för att få pest, tvinsjuka och svartsot, efter det regnar det oavbrutet på tvären i två veckor, ibland är det snöblandat, man tappar ytterligare ett par handskar och det finns plötsligt ett hål i ens mössa.
Mars alltså, det ska bli kul.

4 kommentarer:

Markattan sa...

Oj, här haglar positiviteterna 😂

Markattan

DDT sa...

Just det, HAGEL. Det glömde jag ju. Klart att det kommer att hagla också i mars. Det låter troligt.

Sparkling sa...

Objection! MARS, APRIL HAR KNOPP I HÅRET! Det har man ju fått lära sig sedan barnsben. Måste alltså vara sant. Mvh en som skottade snö på påskafton 2018.

DDT sa...

sparkling - Knopp i håret? Tja, det kan väl hända, men sedan täcks knopparna av 10 centimeter snö. Sedan ska man slitas mellan hopp och förtvivlan vecka efter vecka. Nu kommer våren... nej, det blev snöblandat regn, men nu då... Nix, horisontellt regn, men nu är det ju 16 grader... på förmiddagen ja, men på eftermiddagen sjunker det till 4.
Jag älskar inte mars så där jättemycket, faktiskt.