tisdag 13 juli 2021

Hört, men ej förstått

Att sitta och stirra rätt ut i luften är visserligen min paradgren och det är så klart trevligt att kunna briljera i något. Men just nu tror jag inte att det är helt nyttigt för mig. 

Därför har jag bestämt att jag i år ska lyssna på ALLA sommarpratare och göra något nyttigt under tiden jag lyssnar. Städa, stapla ved, slänga saker, klippa gräs eller vad som helst. På så sätt får jag åtminstone något gjort varje dag.

Och det har väl fungerat. Fönstren är putsade, massor av saker har hamnat hos Röda Korset eller i soporna, gräset har inte vuxit mig över huvudet och jag har rena kläder att sätta på mig. (Fortfarande fula och omöjliga att kombinera på något rimligt vis. Men rena.)

Så, det tycker jag att vi kan skriva upp på framgångslistan. Däremot verkar jag inte ta in ett ord av det jag lyssnar på. Inget stannar i minnet mer än några timmar. Så, nu är jag lite nyfiken. Har jag hört något bra?

7 kommentarer:

Markattan sa...

Har ingen aning om du hört något bra. Lyssnar men har svårt att koncentrera mig pga mycket jobb just nu.
Men i det stora hela är det ju bra att få något gjort medan man lyssnar.

Markattan

DDT sa...

Då är vi alltså två som har på programmet utan att egentligen höra på det? Är det ett vettigt sätt att tillbringa sin tid? Nåja, det kanske påverkar oss på något undermedvetet sätt. Det vore spännande. Om jag plötsligt börjar tycka att Donald Trumps politik verkar vettig så vet jag vem jag ska skylla på. Agneta Sjödin! Eller...?

Markattan sa...

Alltid Sjödin.
Roten till allt ont! 🤭

Markattan

DDT sa...

Hahaha och här har jag gått omkring och trott att det var Tomas Ledin. Eller möjligen Joe Labero.

Botant sa...

Först tack va trevligt att se din blogg igen!
Sen:
Som politiskt ointresserad/luttrad/besviken vilde så blev jag ändå imponerad av Anna Kinberg Batras upplägg. Jag är inte alls (särskilt) M men gillade upplägget. Inga suckande konstpauser utan rätt effektivt berättande med raskt tonfall och sen den absurda storyn om farfar Hilding insprängd här o där. Trumps ekonomiske medarbetare var betydligt mer på och helt okritiskt för sin politiska gren. Blev nästan lite lätt chockad för att man kan göra ett helt program med Trumpreklam ? Intressanta släkthistorier förhöjer tydligen intresset hos mig och Denise Rudbergs var sånt. Funderar på hur mina anfäders historia kunde vinklas till att bli så dramatiska, kanske några? Har inte sett det så förut

Tja jag hade samma tanke att göra nytta fast lite stillsammare aktiviteter och någon knapp o lapp har jag fått dit.Fast färre än jag hade trott. Å andre sidan verkar jag haka upp mej mer på det dom säjer så summan av aktivitet är kanske konstant, multitasking har fallgropar

DDT sa...

botant - Tack!
Alltså man behöver ju inte nödvändigtvis göra nytta jämt och ständigt. Det tänket är jag väldigt mycket emot.

Botant sa...

Nja nä jag har lugnat mej med åren. Men annars får jag inget alls gjort, ofta är jag sen med allt och oväntade komplikationer tillstöter i de flesta göromål.Man behöver liksom känna på kvällen att idag har jag donat med ditt o datt så slipper jag det framöver.