onsdag 21 juli 2021

Någon måste flytta

Hur bofasta är spindlar egentligen? Inte så värst, va?

En jättestor spindel som springer in och gömmer sig under badkaret innan man hinner fånga den i en sejdel (alternativt slå ihjäl den med ett uppslagsverk, modell större) den ger sig väl snart av igen? Typ ut genom avloppet eller så. 

Visst är stora spindlar nomader till sin natur?

Jag hoppas verkligen att det är så.
Annars måste jag flytta.


5 kommentarer:

Markattan sa...

Du har bättre förutsättningar att få bo kvar än vad spindel har skulle jag tro.
A. Du är något större och mycket starkare
B. Du är betydligt listigare
C. Du kan ringa Anticimex

Markattan

Botant sa...

Här kom in en rad olika spindlar när det vädrades mycket. Båda långbenta och små snabba jaktspindlar. Men nu ser inte dom. Några klämde jag fort. De som sätter nät i undanskymda hörn ser jag som myggbekämpare. De dör nog framåt hösten när maten tar slut-

Ulla sa...

Det kan vara en lyckospindel :-)

DDT sa...

markattan - Aha, du använder logik. Tyvärr biter inte sådant på mig.

Botant - Jag har läst att om man sprutar ättika på fönsterbrädorna och runt fönstren så vill spindlarna inte komma in. Fan tro't.
Och det där med att de dör till hösten låter ju bra. Men jag tror ändå att det blir ohållbart att låta bli att duscha så länge.

Ulla - det där är ju lika rimligt som att det skulle finnas lyckokobror... Även om det skulle finnas vill jag inte ha någon. :-)

Botant sa...

Tror att spindlar är är spröda och kan dödas av rejäla duschar. De är i alla fall känsliga typer o rusar iväg när vattnet brusar, har jag för mig