onsdag 14 juli 2021

Rekord

Jag har haft semester i en och en halv vecka och redan fått 6 fästingar.

Hur är det ens möjligt? Jag hade förstått det om jag hade varit en sådan där galen människa som larvar omkring barbent i shorts och linne i solen. Som om världen inte var full av saker som bits. Sjukt beteende om ni frågar mig.

Nej, jag har alltid långbyxor nedstoppade i strumporna, långärmat, keps och sprider en intressant doft av fästing- och myggmedel som jag sprejat in mig med från topp till tå. 

Fattar ni hur svettigt det är? Och hur totalt obefintlig solbränna man får av att gå omkring sådär? Och så hjälper det inte! 

Jag är sjukt sur!

3 kommentarer:

Markattan sa...

Hur är det möjligt? Klart du är sur.

Markattan

Botant sa...

Testa ICA basic hudsmörja lite överallt. Gitte inte köpa gift o våra lokala fästingar verkar ogilla ICAparfym eller att klafsa i kletet. Provat vid många häckklippningar av en svällande o lång ligusterhäck. Undvik att plantera liguster, elände varje år. Jag kan ju inte garantera att fästingar i Västra Götaland tycker samma som våra, de här är kanske få och nogräknade. Fast enligt statistik skall detta vara länets värsta boreliahåla. Vilket troligen beror på att här finns en scoutgård där man idogt idkar närkontakt med natur o fästingar. Därav de höga sjuktalen

DDT sa...

markattan - jag misstänker att de har utvecklats och eventuellt blivit sjukt mycket snabbare. Eller klättrar högre upp och anfaller genom att kasta sig ut från träd. Men jag borde ju inte bli förvånad. Jag är en vandrande insektsbuffé.

botant - klippa häck? Nej det vill jag verkligen inte göra. Jag har tillräckligt mycket som måste ansas utan att plantera häckar. Fast de är ju snygga förstås.