fredag 30 juli 2021

En av mina löjligare dåliga vanor

Jag försöker hålla mig sysselsatt med diverse små renoveringsprojekt. Det går sådär. Jag ska nog inte säga upp mig och börja ägna mig åt att sätta upp väv i alla fall, så mycket kan jag konstatera.

Och när man har satt väv måste man måla. Eller, man måste väl inte, men det ser ju lite skumt ut om man inte gör det. Fast å andra sidan ser det rätt skumt ut även när jag har målat så det kanske kan gå på ett ut. Det är uppenbarligen inte heller något jag bör ägna mig år.

Även om jag inte tycker att det är så värst kul att måla är det ingenting mot hur mycket jag avskyr att tvätta penslar. 

Men man kan ju inte bara slänga dem. Det kan omöjligtvis vara bra för miljön och dessutom kostar de ju pengar. Men samtidigt är det ju vidrigt tråkigt att tvätta penslarna. Vidrigt! Så vad gör jag? Jo, nio gånger av tio gör jag ett så dåligt jobb att resultatet blir en helt likstel pensel som aldrig går att använda igen. 

De här måste ju vara det absolut sämsta alternativet. Jag ägnar tid åt den vidriga sysslan penseltvätt och måste ändå slänga penslarna senare. Två dåliga saker av två möjliga.

Här vore det väldigt klädsamt om ni erkände att ni minsann också har minst lika löjliga saker för er. Om inte, går det alldeles utmärkt att bara ignorera detta och gå vidare med livet utan att kommentera.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, tvätta penslar är verkligen tråkigt. Och aldrig blir det bra.

Markattan sa...

Jag erkänner villigt att jag gett upp det där med penseltvätt för det blir ju aldrig bra.
Jag erkänner också att alla de där tomma toarullarna som ska sparas för att bli frökrukor alltid slängs i november eftersom det inte blev av.

Markattan erkänner att jag är en usel miljömänniska...

Karins ordöverflöd sa...

Jag har också tvättat penslar men nu åker de i soporna när
de gjort sitt. Ska jag måla mer än en gång så kanske kanske jag
sätter dem i en burk med vatten då är de redo för nästa strykning när
vattnet skakats bort.

Ulla sa...

Hopplös när det gäller att måla och tvätta penslar. Viljan finns men inte förmågan. Målar jag så lyckas jag alltid att kladda ner mig totalt, till och med innanför kläderna. Fråga inte hur. Det är en talang jag har. Penslarna blir så illa skötta, att vid ett tillfälle lossnade hela bunten penselhår och där stod jag med endast skaftet i handen. Tur att man är ensam, så att skammen blir ens egen.

Pernilla/I will not keep calm sa...

Jag målar ju lite då och då, känns det som. Sköljer igenom penseln halvdant, ställer den sen i ett glas med vatten. Nästa dag sköljer jag ur den igen, ställer den i nytt vatten. Så där håller jag på tills den är ren. Typ fem dagar eller så. Däremot tapetklister, den där lådan man har klistret i när man tapetserar, den och rullgrejen åker direkt i soporna. När ingen ser.

Botant sa...

Jag köper reparationsgrejor som jag inte använder. Fast penslar tvättar jag inte, köper billiga och slänger

Sparkling sa...

Jag är jättedålig på att tvätta penslar, har nästan försökt börja se penslar som engångsmaterial för att jag ska slippa. Trots att jag både är snål och försöker vara åtminstone lite miljömedveten. Men gränsen går vid penslar tror jag.

DDT sa...

anonym - så sant! Det går bara inte att få ett bra resultat om man inte är beredd att göra rent heroiska ansträngningar. Och det vill man ju verkligen inte göra.

markattan - toarullarna... nej de orkar jag inte ens låtsas spara på längre. Har hittills aldrig sått något i en toarulle.

ulla - det där låter misstänkt likt mig. Jag har färg över hela mig när jag har målat och där färgen ska vara sitter det alltid fast minst en, ofta betydligt fler, insekt.

pernilla - låt oss inte ens prata om tapetklister. Men jag är imponerad av din penselteknik. Funkar det verkligen?

botant - jag har köpt lister. Det är meningen att jag ska såga till dem och sätta upp dem i tjusiga vinklar. Jag är inte helt säker på att det någonsin kommer att hända.

sparkling - jag är beredd att faktiskt börja dra gränsen just där också. För den metod jag använder nu måste vara den absolut dummaste.

Pernilla/I will not keep calm sa...

Ja, det funkar!