måndag 20 juni 2022

Godmorgon på dig med!


Men! Gaaah! jag ORKAR inte!
Okej, nu är vi där igen. 
Veckorna före semestern när det helt plötsligt känns som om det bara inte går längre. Där minsta lilla motgång blir ett närapå oöverstigligt hinder. 

Två veckor kvar. 

5 kommentarer:

Tigerlilja sa...

Det är orimligt, jag vet, men jag hatar maskiner som kommer med snusförnuftiga påpekanden. Byt själv, tänker jag, den borde vara konstruerad så.

DDT sa...

Den här säger i alla fall inte "Njut!" när kaffet är klart. En liten förbättring i alla fall.
Jag gillar inte heller snusförnuftiga påpekanden, men i jämförelse med de helt obegripliga meddelanden min skrivare levererar när den är missnöjd med något, är det ändå att föredra. Jag är ganska säker på att jag har stått och skrik-väst "men, vad vill du då?" ner i min kopiator ett flertal gånger.

Botant sa...

Här i hemmet varnas vid varje utskrift att tonern är tom. Det är den nog inte, det är bara fel fabrikat på tonern. Både kyl och frys visar olika error meddelande. Enligt den sedan flera år sedan pensionerade reparatören så är det bara meddelandefunktionen det är fel på. Tror det var 2015 han sa det efter att ha kollat även med en reparatörkompis. Han trodde att dom inte var så bra och därför inte producerades så länge. Då var de ändå rätt nya. Själv kunde jag konstatera att metallhandtagen var av usel (luftbladad?) metall och gick sönder inom garantitid. Jag vart tvärsur och bad dom skicka två när dem krascha så snabbt. Det fick vi men lever fortfqarande med handtagsfri frys. Spar ersättningshandtagen till... vet inte vad. Kanske kylen , den öppnas ideligen vet inte. Men köp aldrig Cylinda kyl och frys inte ens när de har stilren design. Det är min varning

Sparkling sa...

På mitt jobb är en av fyra tonerkassetter i skrivaren/kopiatorn/scannern tom. Det är en s k intelligent maskin som själv mailar och talar om när den behöver påfyllning, och det har den gjort, men mänskliga faktorn som skulle se till att tonerkassetterna skickades klantade till det. Man skulle ju kunna tro att det skulle kunna gå att skriva ut t ex ett dokument som bara innehåller text och som bara kräver svart toner (som finns), men I HELVETE att man kan. Säga vad man vill om tonerkassetter men de jobbar som ett lag.

Måste nu gå till ett ANNAT HUS och hämta utskrifter. I detta hus finns även vår kaffemaskin som tjoar (via skärmen) "BRA VAL" och sedan uppmanar en att njuta av detta fantastiska val (oavsett vad man väljer). Så har jag det. Och jag har FYRA VECKOR KVAR TILL SEMESTERN.

DDT sa...

Botant - kan din kyl och frys meddela sig? Wow. Jag har helt omoderna vitvaror som, bortsett från ett misstänkt högt brummande, inte kommunicerar på något sätt. Men jag ska akta mig för Cylinda. Jag har sett flera ondgöra sig över det märket. Vilket är tur. För jag hade något slags bild av att Cylinda var bra.

Sparkling - "BRA VAL"? Ni har alltså en kaffemaskin som talar till er som om ni var 4-åringar? Jag får adrenalinpåslag bara av att höra om det. Jag hade blivit tvungen att blunda.
Och tonerkasetternas teamwork har ju bara gått för långt. När jag jobbade på tryckeri lärde jag mig att komma runt en hel del felmeddelanden som fick maskinen att stanna. Men det där lagarbetet lyckades jag nog aldrig knäcka.