måndag 27 juni 2022

Midsommar avklarad

Så, då var vi färdiga med midsommar. 

Tack vädret, det där gjorde du bra!

Jag hann med att bada, äta sill och färskpotatis, sjunga snapsvisor, spela kubb, grilla och få myggbett. Det måste väl räknas som godkänt? 

Hoppas det, för nu har jag viktigare saker att ägna mig åt. 

Jag ska köpa soffa. Och med tanke på min obefintliga talang för shopping kan det gå lite hur som helst. Kanske bra, kanske blir det två saccosäckar i orange. Vilket vore mindre bra, eftersom jag bara med yttersta svårighet kan ta mig ur en sådan.

Det här hade varit mycket enklare om jag hade haft en stil. Eller om jag ens kunde peka på någon inredningsbild och säga precis så där vill jag ha det. Men nej. 

Man skulle väl kunna säga att min inredning är eklektisk. Vilket ju i alla fall låter bättre än slumpmässigt utplacerade containerfynd vilket är ett annat sätt att säga ungefär samma sak. Tror jag. 

4 kommentarer:

Botant sa...

Soffa, jag blir faktiskt lite sugen på ny soffa. Men vänta jag har två. Båda går att sitta i. Dessa båda inköptes på IKEA för drygt 30 år sedan efter flytt till hus och före 40-årskalas. Då kan man tro att IKEA var ett bra köp då dom hållt så länge. NJA båda är lagade i de bärande delarna. Ena med typ reklamering, efter att två tjockisar suttit kärvänlig nära i ena halvan. Den andra gästrum&tvspelssoffa efter 10-åringars brottning. Jag orkade inte bära,transportera soffor, ödsla tid ork pengar. Enklare med borrmaskin vinkeljärn samt sätta dit ett karvat 5:e ben, träben. Det syns inte för det är en kant nertill. Överdrag i 15 år på den första, skydd mot kattklor, gör jag inte inser att jag behöver ny soffa. Ekonomiskt så det förslår. Men jag minns hur jag letade i evigheter dessa så jag gillar nog inte så stora beslut som soffköp

Anonym sa...

Jag köpte en ny soffa fran Ikea för kanske fem ar sen. De skulle ha motsvarande en svensk tusenlapp för att ta emot min gamla. Da la jag ut den till försäljning pa en gratissajt och fick i stället en tusing för den.

Men innan dess hade jag tagit av alla (vita) överdrag, tvättat noga, dammsugit hela stommen inklusive underredet. Med tva katter var det ju ett och annat har som hade fastnat. Den var faktiskt som ny.

När köparen kom sag hon matskalarna (mina skygga katter hade gömt sig) och sa: "har du katter? vad kul, det har jag ocksa". Haha, sa mycket för mitt harda arbete med att utplana sparen av de hariga sma liven.

Annika

Markattan sa...

Får jag föreslå fåtöljer med fotpallar? Strandmoen på IKEA är jättesköna och prisvärda. Men du tillhör kanske de som vill ligga och vila i en soffa?

Markattan

DDT sa...

Botant - jag förstår precis. Jag ogillar också att behöva ta den sortens stora beslut (och att lägga ut pengarna) men min gamla soffa var bortom all räddning. Inte vad det gällde stommen, för den hade faktiskt hållit hur bra som helst i närmare 20 år - men alla dynor och tyger var fullständigt slut. Det var hål! Och så var den gigantisk. Alldeles för stor för min nya lägenhet.

Annika - du lyckades alltså utplåna alla spår av två katter? Jag är så imponerad att jag nästan faller omkull. Min katt gillade att ligga på rygg under soffan och klösa sig fram över golvet. På det viset var hon en mycket effektiv dammvippa - men hon strimlade också tyget under.
För övrigt tycker jag att det var väldigt bra av dig att inte betala för bortforsling utan istället tjäna en 1000-lapp. Bra för alla ju!

Markattan - Jag tillhör dem som både vill kunna ligga i en soffa och sitta i fåtölj. Men jag har redan två fåtöljer idag som jag bestämt att behålla och klä om. (Vilket kan bli en total fars...) Om jag misslyckas med denna omklädning så är Strandmoen absolut ett alternativ. Och antagligen billigare än att klä om, men jag har lite nostalgiska känslor för de här möblerna. Vi letade i 4 år innan vi hittade dem eftersom jag hade bestämt att jag vill ha gröna öronlappsfåtöljer i biblioteket.