lördag 20 februari 2016

Oj då, det har jag visst glömt

Hur ofta tvättar ni era gardiner?
Jag insåg precis att de gardiner som hängde i stugan vid köpet för mer än fem år sedan, fortfarande hänger kvar. Otvättade. 

Kan jag vara på väg att slå någon form av rekord tro?
Annars vet jag inte riktigt vad jag ska skylla på. 

Heminredning är så inte min hobby. 

11 kommentarer:

Agneta sa...

Jag tror faktiskt inte att gardiner ska tvättas ...

Den där tjockisen sa...

Agneta - ah, det förklarar saken. Det hade jag nog bara glömt.

Markattan sa...

Har inga gardiner så det problemet slipper jag.

Markattan

Den där tjockisen sa...

Markattan - på allvar? Inga gardiner någonstans? Hur funkar det med insyn? Eller bor du i en bunker? Ååååh bunker. Jag tror att jag skulle trivas i en sådan.

September sa...

Men lägg av... Jag stod just idag och funderade på om mina vita linnegardiner behöver tvättas (tror jag leder över dig där)... Tvätta går väl an, men stryka sen??? Så tack, tack Agneta! Jag tror du har helt rätt. Helt rätt.

Agneta sa...

Tack själv, September. Du övertygade mig. Nu VET jag att gardiner inte ska tvättas. :)

Den där tjockisen sa...

September - Stryka? Stryka gardiner. Nej, någon måtta får det väl ändå vara på hur mycket elände en människa ska behöva stå ut med.

Agneta - Jag anser att detta nu är bevisat och återgår lugnt till att ignorera de där tygstyckena som hänger i fönstren ett par år till. Gott!

Tredje året i Hjo sa...

Tvätta gardiner. Tja, jag vet inte. Det verkar inte vara min hobby heller.

Smultronblomman sa...

Jag byter inte gardiner i vardagsrummet jätteofta, precis. När jag gör det så tvättar jag dem inte av någon av nedanstående anledningar;
* Den typen av gardinarrangemang är så totalt ute att jag aldrig kommer att sätta upp dem igen. De första jag hade i huset - Draperingskrokar med vitt, tunnt tyg, som man gjorde som en "bulle" i ändarna, roseter i brett sidenband runt "tygbullen". :O
* Mörkblå draperingsgardiner som får mig att tänka "bordell" när jag tänker tillbaka. :/
* Gardinerna har suttit uppe så länge att de är totalt urblekta på de områden, som exponerats för sol, medans de områden som hängt nedanför själva fönstret har någolunda originalfärg. Synd, för några av dessa gillade jag verkligen.
* Mönstret upplevs så apfult att jag heller aldrig vill se dem mer.

Dessa gardiner åker till containern brännbart på soptippen.

Däremot har jag ett antal köksgardiner, som jag cirkulerar mellan. Här tvättar jag. Den gardinkappa som hänger i själva köket, där jag lagar mat, blir lite ofräscha. Jag tvättar, men stryker inte förrän det är dags att hänga upp. De här fönstren vätter åt motsatt sida från vardagsrummet och det är aldrig direkt solljus på dem. Mina favoriter köpte jag för över 20 år sedan och de är fortfarande jättefina.

Jag tycker andra har jättefina gardiner och arrangemang med kuddar och sånt. Själv kan jag stå i en affär och titta och det finns inget snyggt alls!

Markattan sa...

Bunker?
Nope men har träjalusier och dem tvättar man inte. Man dammar av dem ibland, lite för sällan tror jag.

Markattan

Den där tjockisen sa...

Hjobon - Jag skulle ju väldigt gärna vilja ha en hobby. Det låter ju så trevligt. Men gardintvättning kommer garanterat aldrig att bli mitt främsta intresse.

Smultronblomman - Men visst är det helt jävla omöjligt att hitta snygga gardiner? Allt är ju fult. Rosetter och krokar gör det bara ännu mer uppenbart. Och helt plötsligt dyker bordellkänslan upp om man skulle få för sig att skaffa mörkare gardiner… Jag har verkligen inte rätta känslan för det där.

Markattan - träjalusier? Det var smart. Damma är ju förstås också tråkigt, men absolut inte lika trist som att tvätta. Och de behöver ju garanterat aldrig strykas. Big win, på det.