måndag 13 november 2017

En måndagslista

Om man inte kommer på något annat att skriva, kan man alltid fylla i en lista. Om den är relevant eller inte, har väl mindre betydelse. Den här har jag lånat från Sparkling vars hönshusbygge jag följer slaviskt.

Humör idag?
Inte så illa faktiskt. Detta är första måndagen på månader då jag inte behöver åka till sjukhuset för att få cellgift. Det är rätt skönt. Dessutom har jag hunnit ringa ett par samtal och bokat in en intervju för morgondagen. Känner mig närapå effektiv. Om jag bara lyckas skriva ett par texter också så kommer den här dagen att kännas närapå perfekt.

Vilken svordom använder du mest?
Helvetesatansjävlar, vilket är lite konstigt eftersom jag har vuxit upp i en ganska ateistisk miljö. Något enstaka könsord kan väl dyka upp om jag slår mig, eller bråkar med kopiatorn. Vi har ett komplicerat förhållande.

Äger du en podd?
Äger? Nej verkligen inte. Men om jag hade en podd så skulle det troligtvis vara en gnällig sådan. För sådan är min natur. Även om folk av någon obegriplig anledning ofta tycks uppfatta mig som en positiv människa.

Vilken tid är din väckarklocka ställd på?
06.30. Tyvärr går jag sällan upp då. Livet skulle vara så mycket enklare om jag var morgonmänniska inbillar jag mig. Fast nu är jag inte kvällsmänniska heller. Jag är trött jämt.

Hur många resväskor äger du?
Vilken konstig fråga. Fast när jag tänker efter har jag nog betydligt fler än vad som är rimligt, med tanke på att jag aldrig reser någonstans. Gissar att jag har 4-5 stycken i olika storlekar. Från en stor röd Samsonite till någon liten silverfärgad kabinväska med en tidigare uppdragsgivares logotyp. Har dock aldrig köpt en resväska. De jag har är ärvda eller presenter.

Vad gör du exakt just nu?
Torkar mig om näsan. Den envisas med att droppa på ett väldigt osexigt vis. Då och då hostar jag lite också, eftersom min kropp tycks inbilla sig att den är förkyld.

Du är ledig. Umgås du helst med en barnfamilj eller en vän?
Umgås? Ska det vara nödvändigt? Jag trivs alldeles utmärkt i mitt eget sällskap. Men bortsett från det hänger jag nog oftast med en enstaka vän. Att få deras barn att vilja vara med verkar vara närapå omöjligt nu för tiden. De har blivit stora.

När var senaste gången någon stötte på dig?
Ungefär samtidigt som Jesus slutade gå i kortbyxor, tror jag.

Dagens planer?
Jobba klart. Gå ut och gå en mil i löjligt lågt tempo tillsammans med min träningskompis. Gå hem. Titta på fotbollen. Äta ostbågar. Sova.

Helgens planer?
Alltså det är ju måndag idag, så jag har ingen aning. Men troligtvis det vanliga: åka till landet, elda, ligga i soffan, stirra rätt ut i luften.

Vad åt du till middag senast?
Stekt fläsk med löksås. Vilket tyvärr inte smakade så gott som det borde, eftersom mina smaklökar fortfarande är lite förvirrade.

Tror du att folk pratar bakom ryggen på dig?
Så klart. Men antagligen inte så vansinnigt mycket. Man får komma ihåg att de flesta är mycket mer intresserade av sig själva.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej. Men det kan bero på att jag är väldigt ointresserad.

Veckans fundering?
Jag gissar att den kommer vara väldigt fokuserad på kroppen och håret. Hur kommer jag att må nu när cellgifterna går ur kroppen? När tänker mitt hår börja växa ut igen? När kan jag springa 50 meter utan att det känns som om lungorna försöker emigrera? Sånt.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Ska jag veta det? Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde förra veckan. Får kolla. Ok, jag bloggade i varje fall inte. Då har jag ingen aning.

Pratar du något annat språk?
Räknas strunt? Annars engelska, franska och spanska. De två senare dock mest teoretiskt. Jag har läst franska och spanska men klarar knappt att beställa en kopp kaffe på något av språken. Och på engelska låter jag som tonåring från Göteborg. Suck!

Diskar du din egen disk?
Ja, fast ytterst motvilligt.

Tycker du att killen ska bjuda på första dejten?
Nej.

Vad har du med dig in på bion?
Godis i påse som jag förberett så att den inte ska prassla. Halstabletter och kanske en Mer eller Festis med päronsmak.

När sov du på golvet senast?
Hmm... för 25 år sedan, kanske. Jag och min kompis blev utelåsta från ett vandrarhem och fick sova hemma hos en snäll tjej i Belgien efter att ha varit ute och festat lite för länge.

Hur många timmars sömn behöver du för att fungera?
Just nu, minst 6. Men på helgerna kan jag lätt sova 12 timmar. Mitt sömnbehov är mycket större än normalt nu.

Är du petig med stavning och grammatik?
Både och. Jag får eksem av felaktiga dem och vissa artiklar i Aftonbladet. Men samtidigt älskar jag anarkistiska skribenter som behandlar språket helt respektlöst. Allt beror på känslan. Kan du reglerna, är det ofta okej att bryta mot dem.

Vad var det senaste du åt?
En sesamkaka. Jag har fortfarande frön mellan tänderna.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Om någon annan betalade, kanske, men jag skulle aldrig lägga pengar på det själv. Och så skulle det förstås få vara ett tandemhopp eftersom jag troligtvis skulle vara medvetslös.

Tycker du om att krama folk?
Inte direkt. Jag är inte så värst kramig. Nära vänner kramar jag gärna, men annars kan jag tänka mig att låta bli.

Vad är du allergisk mot?
Vissa metaller. Råkade tappa en enkrona i sängen för några år sedan och lyckades ligga på den hela natten utan att märka det. (OK, jag är uppenbarligen inte prinsessan på ärten, frågan är om jag skulle upptäcka att jag låg på en rova?) Det gav mig ett kliande sår som höll på att driva mig till vansinne i en vecka.

Har du några tvångstankar?
Räknas "stänga av spisen"? För det kollar jag två gånger innan jag går hemifrån.

7 kommentarer:

Markattan sa...

Alltså, en mil? Jag är imponerad.
Ostbågar? Jag är avundsjuk 😂

Markattan

Anonym sa...

😂👍/EvaH

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Ha, jag fyllde precis i den här listan! Fast jag lånade den på annat håll. Tänk vad listor kommer i cirkulation ibland - det är lite skoj. Listor är lite skoj. VI är skoj!

nillas liv på pinnen sa...

Tack, nu känns det som att jag känner dig jättebra. Är särskilt imponerad över dina språkkunskaper och det faktum att du skulle kunna tänka dig att hoppa fallskärm. Hade jag aldrig gissat!

Tack också för att du fixar minst två inlägg åt mig.

DDT sa...

markattan - det blev bara nio kilometer. I ett tempo som skulle höja självförtroendet hos en konkurrerande snigel. Men ostbågarna var goda. Det var de.

EvaH - Tackar!

I will - gillar listor gör man ju. Och vi är skoj, så klart!

nilla - det är verkligen inte något att vara imponerad av. Jag låter direkt skrattretande löjlig när jag försöker mig på ens de enklaste artighetsfraser på franska eller spanska. Jag är visserligen rätt grym på att säga "el perro está bajo la mesa" men när jag har talat om att hunden är under bordet, kan jag inte säga mycket mer. Det blir rätt haltande konversationer. Framför allt om det inte finns någon hund.

nillas liv på pinnen sa...

Men ändå!

Smultronblomman sa...

Wow!