tisdag 21 november 2017

Hej Försäkringskassan!

Nästa gång ni hittar på ett nytt sätt att vara sjukskriven på skulle det vara väldigt bra om ni också:
- nämner det på er hemsida
- utbildar åtminstone något mer en en handfull personer
- har interninformation så att er personal inte behöver googla och hitta samma artiklar som jag kan hitta själv på nätet
- skapar en jävla blankett som faktiskt går att fylla i, så att man slipper få anvisningen "nej, det går inte att fylla i den sortens sjukfrånvaro som du har. Men gör så gott du kan, så kontaktar vi dig och rättar efteråt"

Med vänlig hälsning
*har på 3,5 månad fortfarande inte lyckats meddela Försäkringskassan vilka dagar jag varit sjuk.

8 kommentarer:

tigerliljan sa...

Jag kan verkligen inte skriva vad jag anser om detta, för då kommer jag att fastna i nån sorts okvädningsfilter för evigt, men du kan dra slutsatsen att du har min sympati.

Humlan sa...

Det är det nya sättet att spara pengar, nu när deras indragning av personliga assistanser har fått så mycket kritik och det inte finns så många långtidssjukskrivna kvar, som de kan förstöra livet för ...

DDT sa...

Tack! Jag får klåda bara av att tänka på det. Men jag måste ändå säga att varje person jag faktiskt pratat med har varit enormt trevliga och verkligen försökt hjälpa mig. Jag tror att det här är ett organisatoriskt problem. Det spelar ju ingen roll hur bra en handläggare är om hen inte har rätt förutsättningar att göra sitt jobb.

Markattan sa...

Så upplever jag det med när jag hjälper människor som inte talar svenska och som på något magiskt vis förväntas fatta vad f-kassan vill. När jag ringer en handläggare begriper jag äntligen vad som förväntas. Jag ber ofta handläggaren ta upp problemet internt.

Markattan

christel sa...

Så trist för dig!
För mig fungerade allt hur bra som.
Tänker det är viktigt att beslysa det med.
Träffade en kontaktperson från Fk genom jobbet och berättade det för henne om hur bra det varit och tacksammare person har jag sällan träffat. Skönt för dem att få positiv respons någongång.

DDT sa...

Markattan - jag jobbar ändå med skrivande och ord, men jag blir extremt förvirrad av deras blanketter och it-funktioner. Att försöka göra rätt utan att ha svenska som förstaspråk måste vara helt omöjligt.

Christel - grattis till dig. Men som sagt, när jag väl har fått tag i någon så har de varit väldigt trevliga och verkligen försökt hjälpa mig. Och vissa saker har fungerat. Jag blev uppmanad att söka högriskskydd och det har jag fått. Och en väldigt trevlig kvinna hjälpte mig att ordna upp mina inkomstuppgifter. Det är bara ersättningen som inte fungerar... Och den börjar jag faktiskt sakna nu.

Smultronblomman sa...

För några år sedan var det "skämskudde" om man jobbade på SJ. Det måste vara ännu värre att vara anställd på Förskingringskassan. Måste vara den mest hatade institutionen i Sverige just nu.

DDT sa...

smultronblomman - det måste vara otroligt frustrerande att arbeta med något som fungerar så dåligt. Jag gissar att de ägnar massor av tid åt processer som ska effektivisera arbetet och möten och nya kontrollsystem och införande av nya rutiner och felsökningar i systemen och ... allt sådant som verkar ta upp de flesta människors arbetstid nu för tiden. När ska folk egentligen hinna jobba?