onsdag 24 januari 2018

Men fan, då

Här gick jag och kände mig sjukt duktig eftersom jag precis har bokat tid för synundersökning.
Och så var det inte ett av mina nyårslöften!!

Nu har jag ju varit duktig helt i onödan!

Eller, onödan och onödan... jag ser ju ungefär lika bra som en mullvad, så det är väl bra. Men ändå. Det var ju byta frisör som stod på löfteslistan.
Ännu jobbigare.

Jag tycker ju att det är ungefär lika obehagligt att gå till frisören som att gå till tandläkaren. Bortsett från att man slipper tillsägelser om att "vara lite flitigare med tandtråden" hos den förra då. Men å andra sidan har ingen tandläkare någonsin masserat min hårbotten. Så det står fortfarande ett-ett. Fast ibland får man kaffe hos frisören förstås. Det blir extrapoäng. Men tandläkaren behöver man bara besöka en gång om året förhoppningsvis. Poäng till dem. Lika igen.

Denna jämna match kan antagligen bara vinnas genom att någon bjuder på choklad.
Jag tror att tandläkaren kommer att förlora...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med! Min tandläkare brukar bjuda mej på små söta (nej inte söta som i sötsaker eller choklad) tandkrämstuber. Uppskattas!/EvaH

Markattan sa...

Tandläkare är kända för att frossa i sötsaker. Ge din en tårta och du får garanterat ett mycket lyckligt tack.

Markattan

DDT sa...

EvaH - jag får tandpetare ibland. Fast jag skulle förstås hellre välja ett glitterbokmärke.

Markattan - på allvar? Ska man göra det? Räcker det inte med att man betalar hutlösa summor?

Humlan sa...

Min tandhygienist skulle åka till Åland och vi pratade om favoritgodis som inte gick att få tag på här i Sverige. Det slutade med att hon fick en beställning och vi fnissade hysteriskt när jag veckan efter kom förbi och hämtade godis hos henne. Hon tröstade mig med att hon hade haft en lång lista på godisbeställningar från kollegorna på kliniken. Så nu vet du hur det är med godis hos tandläkarna!

DDT sa...

humlan - min tandhygienist kommer från Iran så jag gissar att hennes favoritgodis är jättesött. Fast det kanske är en fördom? Men en tandhygienist som langar godis är ju fantastiskt roligt!