onsdag 3 januari 2018

Nytt år, nya naiva förhoppningar

Ser man på, det är dags att bli en ny och bättre människa igen.
Ett sådant tillfälle kan man ju bara inte missa. Jag började med att försova mig rejält till första dagen på jobbet. Känns väl sådär. Men det glömmer vi nu. Det är dags för årets nyårslöften.

1. Jag ska inte köpa ett enda plagg utan att prova det först.
(Någon råkade visst köpa en stickad tröja, som inte bara sitter rätt illa utan dessutom måste tvättas för hand, på mellandagsrean.)

2. Jag ska göra mig av med ALLA plagg som är för stora, för små, för fula eller bara obekväma.
(Jag har uppenbarligen gjort ovanstående misstag väldigt många gånger förut)

3. Jag ska göra iordning mitt skräprum så att det går att använda igen.
(Det har stått oanvänt i 2,5 år nu, så det kan väl vara dags?)

4. Jag ska sticka något.
(Ok, det kan betyda att garderoben utökas med ännu ett illasittande plagg, men det kan ju vara roligt medan man håller på. Jag har för mig att jag tyckte att det var roligt att sticka en gång i tiden.)

5. Jag ska gå en kurs.
(Vad vet jag inte - men det ska vara något jag absolut inte har någon som helst nytta av i jobbet. Dock inte makramé.)

6. Jag ska testa att göra en veckoplan och beställa hem mat på nätet.
(Det är ju aptråkigt att handla mat på vägen hem från jobbet. Kanske är detta lösningen.)

7. Jag ska gå på bio minst 6 gånger.

8. Jag ska inte ha mer än 30 mejl i jobbets inbox.
(Har just nu 2660 efter att ha sorterat och rensat bort drygt 2000 stycken.)

9. Jag ska åka till soptippen minst en gång.
(Nu har jag två kasserade grillar att göra mig av med. Om jag ställer en tredje bakom carporten kommer det att börja se ut som ett skrotupplag.)

10. Jag ska köra min bil genom en biltvätt.
(Det känns som om jag är tvungen att ta tag i den här fobin om jag ska behålla min svarta bil. Och bortsett från färgen så gillar jag ju den.)

11. Jag ska byta frisör.
(Inte för att jag egentligen har någon. Men jag brukar gå till samma tokbilliga ställe varje gång, eftersom jag i stort sett inte haft någon frisyr. Men nu känns det som om jag måste hitta någon som kan få det här lite glesa, spretiga, gråvita rufset att se ut som om det var meningen.)

12. Jag ska bada minst 12 gånger.
(Vinterbad, simbassäng, hav eller sjö - allt räknas utom badkar. Efter 7 månaders badförbud har jag lite att ta igen känner jag.)

Sådärja. Det får räcka. Lite roliga saker, lite praktiska och så några jobbiga. Det blir nog bra.

11 kommentarer:

Markattan sa...

Det var inte illa. Vilka planer.

Markattan

Eva Trillian sa...

Ett fyrfaldigt leve för nyårslöften som inte bara är svåra och jobbiga! :) HippHipp!

Maria sa...

Heja dig -vilka härliga löften!! Flera stycken skulle jag behöva kopiera. Särskilt de två första. Och nummer 8 fast på min privata mail. Håller på att avregistrera mig på alla omöjliga sidor jag verkar ha tyckt att det varit en bra idé att få mail ifrån?? Tippen är jag ofta på och vi har pool hemma så de kan jag liksom glida med på utan större problem ;-)

Min bästa vän som just nu får cellgiftsbehandling för aggressiv bröstcancer har som löfte att i år göra saker som hon innan bara
tänkt att göra så igår badade hon I HAVET!!

September sa...

Jättebra lista, utom kanske punkt 2 och 3. Vilket kan bero på att de är läbbigt nära det som alltid står på den listan jag aldrig skriver. Eller genomför. Lycka till!

tigerlilja sa...

Tänker att jag kanske ska göra en lista nästa år.
Din lista verkar ambitiös. Fast det där med tippen skulle jag klara.

nillas liv på pinnen sa...

Oj!

Men jag hakar på nr.12.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Men - du är ju superambitiös? När hände detta? Vad har jag missat?

DDT sa...

markattan - planer var ordet, sa Bull. Jag är alltid full av planer vid den här tiden på året. Och efter semestern i normala fall. Sedan brukar det väl gå sådär. Men i år...

eva T - Jag har gett upp det där med att bli vältränad och effektiv. Det verkar ju inte ha fungerat hittills. Så nu blir det bara saker som är tydliga och inte helt omöjliga att klara av. Jag borde ju kunna gå på bio.

maria - Det är alldeles för lätt att få nyhetsbrev. Och jäklar vad alla företag skickar många. Men de är i alla fall ganska lätta att slänga. Men jobbmejlen, de är svåra. Jag är så himla rädd att jag ska slänga något viktigt. Otäckt ju!
Hoppas att allt går bra för din kompis! Tufft att våga sig på att vinterbada oavsett. Heja henne!

September - har du också ett skräprum? Visst är det en utomordentligt dålig idé? Jag fattar inte hur det blev så. Men i år ska det bli ändring på detta. Och det där med garderoben är svårt. Dessutom är det inte mätbart, så det är riktigt lurigt att bestämma när man verkligen är klar. Jag gissar att det är nästan omöjligt att bli av med alla fula, obekväma plagg.

tigerlilja - man ska inte förivra sig. En lista till 2019 blir säkert väldigt bra. Då har du ju tid att tänka på den. Och inte svänga ihop den på 15 minuter. Vilket jag kanske gjorde eftersom jag har en tendens att skjuta upp allt till absolut sista minuten. Det har jag dock inte lovat något om. Jag har gett upp på den fronten.

nilla - känner du också att det är för lite bad i ditt liv? Då är väl detta ett utmärkt nyårslöfte. Inte så jobbigt och förhoppningsvis kul när man väl gör det.

i will - det hände vid årskiftet. Precis som det händer vid varje årsskifte och för det mesta vid varje semesterslut. Jag vill alltid förändra mitt liv. Uppenbarligen lyckas jag aldrig med det, men skam den som ger sig.

September sa...

Mitt skräprum är en stor stor klädkammare med dubbla dörrar in från hallen, med massor av klädstänger samt hyllor och skåp ända upp i taket. En dröm... trodde jag tills sakerna därinne på något konstigt vis verkar föröka sig. Jag vet inte var jag ska börja röja. Suck.

DDT sa...

Ååååh det där känner jag igen. När jag flyttade in fattade jag inte vad jag skulle göra med alla skåp och garderober som fanns här. Jo tjena! Idag är allt sprängfyllt. Utan att jag fattar hur det gått till. Joe Labero? Det skulle kunna vara han.

September sa...

Säkert Labero. Aldrig gillat honom. ;)