fredag 19 januari 2018

Jag kanske missuppfattade något

Idag skrev Metro om inredningstrender.
Vit marmor var på väg ut och sammet var på väg in.

Nu har jag visserligen ingenting av vit marmor, men jag skulle nog ändå hellre välja det än sammet till mina köksbänkar. Verkar aningen opraktiskt när man till exempel ska panera fisk eller hälla upp knäck. Två saker som ingen människa, utom möjligtvis Leila, att göra utan att spilla, drälla och stöka till.

Sammet är över lag svårt för en människa som inte kan gå igenom ett rum utan att skräpa ner det. Men nu börjar jag fundera på om jag kanske ska sy en kudde av den där bruna sammetsklänningen. Eller ett par.

Haha, som om det skulle hända. Det är antagligen därför den ligger kvar på hyllan. Jag har väl inbillat mig att jag ska sy något annat av den. Fast först måste jag förstås få min symaskin att fungera. Och lära mig sy...

Men fatta hur dålig jag är på att rensa!

3 kommentarer:

* Snigel * sa...

Sammet är helt otänkbart i mitt hem, som är prytt av katthår på alla ytor - oavsett om de är av tyg eller inte. Jag funderade senast i morse på att göra en nakenkatt av min lilla pälskling. Det är mer katthår på mig än på henne.

tigerlilja sa...

Tänkte faktiskt kudde när jag läste om din klänning. Själv har jag svårt för sammet, alla hårstrån reser sig när jag tar i sammet, så det går bort för mig. Och vit marmor tror jag inte på heller här. Det är bara att vänta på bättre tider eller också att acceptera att jag aldrig kommer att ligga rätt i trender.

DDT sa...

Snigel - precis. Husdjur och sammet går bara inte ihop. Och när man själv brukar fälla minst lika mycket som en genomsnittlig afghanhund är det otänkbart. Nu har jag visserligen inte så mycket hår, men jag gissar att det kommer att börja trilla av i rasande takt när det växt ut. Att faktiskt få äta mat utan att hitta hårstrån på tallriken har varit väldigt trevligt.

Tigerlilja - vad lustigt. En av mina vänner är likadan. När hon var liten fick hon kväljningar och höll på att kräkas när hon tog i sammet.
För övrigt ändrar jag inget. Förr eller senare blir allt modernt igen. Det har visserligen inte hänt ännu, men nästa år kanske?