torsdag 18 januari 2018

När man har lite svårt att släppa taget

En tajt, ärmlös stretchklänning i brun sammet från slutet av 90-talet...
Oddsen på att jag kommer att använda den igen är inte jättestora, va?

Det är nog tur att jag har 11 månader på mig för att rensa garderoben.

3 kommentarer:

Småländskan sa...

På 11 månader borde du kunna rensa rejält. Ska du flytta? Jag har både rensat och flyttat (16 ggr) så det finns inte mycket kvar, annat än några flyttlådor där i källaren.
Vad gäller klänningar, såna jag inte haft sen urminnes tillbaka, "hittade" jag en "finklänning" som jag hade på sonens studentfirande. Behöver jag skriva att sonen idag är 44 år? Nej, det behöver jag nog inte.
Så, detta med kläder, mode... inget viktigt för mig. Som "fattigpensionär" numera prioriterar jag helt andra saker. Exempelvis på att ha lika kul i maj i år, som jag hade förra årets maj, på Mallorca. Att jag sen har samma kläder denna maj som förra maj, det är fullständigt ointressant. Det intressanta är att jag lovat träffa ett engelskt par och några till. Vad de hade för kläder då och vad de har på sig i maj skiter jag fullständigt i.

Markattan sa...

Jag har i min garderob en svart, tight sammetsklänning med långa ärmar. Från sent nittiotal. När jag ska ha den? Aldrig som det verkar. Slänga? Inte det heller.

Markattan

DDT sa...

småländskan - Nej, jag har inga omedelbara planer på att flytta. Jag är bara så trött på att min garderob till 60-70 procent består av kläder jag helt enkelt inte kan eller vill ha på mig. Varför ska jag ha 10 kjolar liggande när det bara finns en eller två som jag faktiskt använder. Nu får de gå till Myrorna istället! Kanske passar de någon annan. Jag är inte heller speciellt intresserad av kläder, så det är inte så att jag tänker köpa en massa nya - jag vill bara inte behöva ägna en massa tid åt att rota runt bland kläder jag ändå inte använder.

markattan - Men du kanske fortfarande kommer i den? Och slänga behöva man ju inte göra - är den bara hel och fräsch så kan man ju ge bort den. Om det inte finns något sentimentalt värde i den förstås. Jag har en kort randig 60-talsklänning i chockrosa och silverlamé, som jag garanterat aldrig kommer att ha på mig. Men jag slänger den aldrig. Älskar den!