tisdag 22 augusti 2017

Lite mer gnäll

Trots att jag skrev den sura listan förra veckan känner jag mig inte färdig med gnällandet. Det finns ju så mycket jag inte gillar.

Smak: vanilj. Funkar visserligen i glass och vaniljsås, men är vidrig i yoghurt, tveksam som bullfyllning och äcklig i mat. 

Doft: vanilj igen. Har en gång åkt i en bil där det hängde en wonderbaum med vaniljdoft. Har aldrig blivit så åksjuk i hela mitt liv. Skulle hellre åka med en öppnad surströmmingsburk. 

Film: Tulpanfeber. Den går på bio nu och SF rekommenderar den. Det borde de inte göra. Löjlig romantik, fånig intrig, figurer som man bara hatade och "oväntade" händelser som man kunde se på mils avstånd. Dessutom handlade den nästan ingenting om själva tulpanbubblan som ruinerade massa människor. Ok, nu är jag kanske osunt intresserad av tulpaner. Men ändå. 

Bok: Slaktaren i Highgate av Tony Parsons. Detta är i och för sig lite orättvist mot Tony, eftersom boken inte är så värst mycket sämre än andra dåliga deckare. Men jag tog med mig den till sjukhuset igår när jag skulle få min tredje cellgiftsbehandling eftersom den bok jag faktiskt läser just nu är så himla stor och tung. Alltså fick det bli slaktarboken. Hinner inte mer än öppna den förrän jag börjar känna igen mordscenen. Jaha, jag har väl börjat på den och sedan lagt den ifrån mig? Nej inte det heller. Jag har ju för fan läst boken och tyckt att den var kass för en månad sedan!! Nu skulle det möjligtvis kunna bero på att min hjärna inte går på högvarv just nu, bristande koncentrationsförmåga är en vanlig biverkning. Men jag tror ändå att det är Tony som är boven i detta drama. Skäms! Så förglömliga böcker borde man fan inte få skriva. 

Kroppslig funktion: fotsvett! Jävlar vad många skor jag har svettats sönder. Nu för tiden köper jag i stort sett bara svinbilliga sommarskor och slänger dem när de blir ofräscha. Miljövänligt? Knappast. Men vänligt mot min inomhusmiljö? Absolut. 

Tv-program: Outsiders. Nu kommer det visst en ny omgång. Nej. Nej. Nej. Det är inte nödvändigt att visa alla på tv. Det är bara spekulativt. Det går förstås att skildra människor med ovanliga läggningar, udda intressen och sällsynta hobbies med hjärta och värme så att det blir bra teve. Men Outsiders... nej. Bara nej. 

Folk: människor som känner att de måste berätta för mig hur fruktansvärt dåligt de själva eller någon annan mått under sin cellgiftsbehandling. Jag gissar att det är motsvarigheten till att dra hemska förlossningshistorier för gravida. Kan vi sluta med det tro? Det hjälper faktiskt inte ett dugg. 

Svamp: karljohansvamp. Jag fattar bara inte grejen. Alla andra svampar jag lagar blir goda, men inte dessa soppar. De blir slemmiga, smaklösa och konstiga. Men skam den som ger sig. Nu ska jag göra ett nytt försök eftersom jag hittade ett gäng i helgen. 

8 kommentarer:

Markattan sa...

Karljohan ska skivas mycket tunn, torkas och sen smulas ner som krydda i valfri anrättning, sås tex. Mycket gott.
I övrigt är den rätt trist.

Markattan

DDT sa...

Markattan - Jaha, vad synd att jag inte läste din kommentar innan jag stekte den hårt och lät få sällskap med en massa bacon i en pastasås. Nästa gång... Kan man torka dem som trattkantareller liggande på tidningspapper, eller behöver man ha en tork av något slag?

Markattan sa...

Torka som trattisarna och lägg dem i burk med lock när de är knastertorra så håller de länge.

Markattan

DDT sa...

Det ska jag göra om jag hittar flera. Tack för tipset!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Att gnälla är var kvinnas rätt. Keep gnälling!

DDT sa...

I will - i will... keep the gnällande going alltså. Det är liksom min grej, känner jag.

reneesfotoblogg sa...

För att inte tala om proteintillskottet som gömmer sig i Karl Johan i form av larver. Kanske inte syns med blotta ögat i bland men ta fram en lupp så ska du få se på fan. Små svarta huvud som svajar fram och åter. Av alla tusentals jag plockat med hopp om att hitta några utan kryp i har jag nog slängt 90 procent.

roth phallyka sa...

Att gnälla är var kvinnas rätt. Keep gnälling!


เย็ดสาว