lördag 5 augusti 2017

Viktigt tips!

Har du någon gång stått framför spegeln och funderat på hur du skulle se ut om du tog en sax och klippte dig lite så där spontant?

På film brukar det ju bli skitsnyggt. (Ex. Bourne identity) Jagade tjejer klipper och färgar håret på bensinmackstoaletter stup i kvarten. Under dödshot. Och lyckas sedan ta sig därifrån med en fräck kort frisyr som dessutom passar dem. 
Alltså, jag fattar ju att det är trickfilmat. Jag kan knappt ta mig ut från en bensinmackstoalett utan att ha fått mystiska fläckar på kläderna eller toapapper som fastnat på skon. Utan dödshot. 
Men man undrar ju, som sagt, hur det skulle bli om man försökte. 

Om du också undrat kan jag avslöja den bittra sanningen: det blir fan inte bra. 

Jag hann testa lång lugg, kort lugg, uppklippt, bröderna Lejonhjärta-frisyr och allmänt rufs innan håret tog slut. 

Efter detta grundliga test känner jag att har torrt på fötterna när jag varnar för denna metod. 

Spontanklippning med kökssax får en överkryssad flaska mjällschampo i betyg. 

15 kommentarer:

Markattan sa...

Jag har aldrig begripit hur folk vågar göra så där, klippa sig själv. Jag som inte kan klippa rakt efter linjer på plant undrlag...
Men du får fem flaskor mjällschampo för att du vågar.

Markattan

DDT sa...

Hehe. Nu har jag ju rakat bort det sista, så jag får väl spara mjällschampot till jul. Ifall jag skulle få mjäll i julklapp. Vilket ju skulle kännas rätt typiskt...

tigerliljan sa...

Riktigt så djärv är inte jag, men jag klipper mig. När håret når till midjan, så känner jag att det är nog läge att kapa en dm. Så då gör jag det. Och det blir aldrig bra. Dvs jag får klippa lite till på ena sidan och sen på andra och sen får jag ta lite här och lite där. Jag har i vaket tillstånd alltid uppsatt hår, men då måste det där man sätter upp vara hyfsat jämnlångt och det händer aldrig på första försöket, så klippning här är ett flerdagarsprojekt. Jag vet att det är ett lyxproblem.

September sa...

Bra att du testat. Och varnat.

Hoppas det känns ok med det nya.

DDT sa...

Tigerliljan - wow. Du klarar alltså att klippa dig själv? Mycket imponerande. Jag kan knappt klippa av ett snöre rakt.

September - jag trivs överraskande bra utan hår. Men jag blev lite paff när jag fick se min naturliga hårfärg. Den har jag inte sett på nästan 30 år.

Smultronblomman sa...

Jag beundrar de som klipper sig själva och det ser bra ut. Inte att svarva av med en timme med 5 mm stubb, alltså.
Himla modigt att raka av det!

Smultronblomman sa...

Trimmer! För böveln!

DDT sa...

smultronblomman - Min beundran för människor som klipper sig själva (även om jag misstänker trickfilmning) har stigit till oändliga höjder efter detta experiment. Att ta bort resterna med trimmer var dock inte lika krångligt. Fast det lämnade lite stubb, så jag ska få hjälp att raka huvudet helt nu.
Fatta hur mycket pengar jag sparar på schampo och balsam!

Anna Christina sa...

Nope, jag har aldrig funderat faktiskt, men nu vet jag då. Däremot drabbades vår sons f.d. flickvän av Alopecia under sin gymnasietid. Det var inte roligt för henne men ändå hanterade hon det väldigt bra. Vet i sjutton om jag hade fixat det lika bra som hon gjorde då. Men jag antar att man får ta det som det kommer och göra det bästa av situationen. Och jag säger som Smultronblomman - ta trimmern.

DDT sa...

Anna christina - Att drabbas av Alopecia är ju något helt annat. Framför allt i tonåren. Det måste ha varit riktigt tufft.

Själv ville jag bara passa på att testa spontanklippning eftersom jag ändå skulle vara tvungen att ta trimmern och ta bort allt. Hur många tillfällen i livet får man att göra en sådan sak? Om man inte är Britney då, alltså.
Nu är allt borta.

Anonym sa...

Härliga människa du är bara tuffast;)

Småländskan sa...

Min väninna, du vet, hon resonerade som du. Efter hon legat där och fått cellgifter tillsammans med andra kvinnor, kvinnor som tyckte "det är finare att ha några tofsar kvar här och där, än att raka bort hela skiten..." Efter ett tag tyckte de inte så. Då "beundrade" de min väninna som varit tuff och klok nog att helt enkelt raka sig ren. Hon, väninnan, var så jäkla fin, trots hon hade en inte så fin "skallform" eller vad det heter... men skit samma hon var fin, så jäkla fin! Ibland tog hon på sig sin schal, ibland struntade hon i det, ibland hade hon sin ursnygga peruk på. Hon var då världens finaste, mest tuffaste person jag nånsin träffat. Hon är det fortfarande efter att nu levt ett helt "normalt" liv, utan lockigt hår, bara med sitt vanliga, tråkiga gråa hår... men fortfarande så otroligt frisk, så stark, så jävla, rent ut sagt, sig själv!

DDT sa...

Anonym - hehe, du har uppenbarligen aldrig sett mig konfrontera en spindel av enkronestorlek. Men tack!

Småländskan - Jag vet att en del kämpar för att behålla håret, men jag fick klara besked om att jag skulle förlora det. Så jag var beredd. På något sätt var det lite spännande. Jag har aldrig haft kort hår, så det här var en ny upplevelse. Heja din väninna! Härligt att höra att hon mår bra.

Anonym sa...

Se bilderna i DN idag 13 aug!

DDT sa...

Anonym - tack för tipset. Jag kunde inte läsa artikeln, men bilderna var fina. Fast jag fattar inte att hon orkade ha kvar håret när det blev så tunt. Det pallade inte jag.