söndag 25 november 2018

Fåglar har ingen smak

Minus sju grader. Då åker fågelmaten fram. I sina fula, fula behållare. Jordnötter i grön nätplastpåse och talgbollar i gulnat plaströr. Det gör ju ont i ögonen. 


Men det är vad de små kräken vill ha. Tro mig jag har provat. Första julen jag firade på landet gjorde jag mig till och köpte stora havrekärvar med röda band som jag satte upp. Jättefint, juligt och fotovänligt. 

Tror ni det kom några fåglar?

Så klart inte! Inte en enda liten mes. Varenda fågeljävel trängdes vid talgbollarna som troligtvis består till 70 procent av palmolja och polskt industriavfall. Helt oestetiskt. 

De enda som uppskattade havren var mössen och de gör sig fan inte på julkort. 

9 kommentarer:

September sa...

Du är snäll du, som ger fåglarna vad de vill ha. Det gillas även av tomten tror jag.

Markattan sa...

Nä de där jävla kärvarna kan man skita i, det är bara "lions" som tjänar på dem. Fåglarna vill ha fett och rensade frön.
Sen kan man ge Lions en slant ändå.

Markattan

DDT sa...

september - jag gillar ju att ha hackspettar i trädgården. Och hackspetten gillar verkligen talgbollar och jordnötter. Men det hade ju varit trevlig om det inte var riktigt så fult. Jag har faktiskt gått estetisk variant på gymnasiet!

markattan - tydligen. Men om man vill ha det så där influencerfint i sin trädgård då? Och ta snygga bilder på domherrar som sitter och äter...? Äsch, jag har aldrig tagit en snygg bild i hela mitt liv. Dessutom kommer det aldrig några domherrar ändå.

Markattan sa...

Jag har små söta fågelhus och kokosnötsskalhalvor.... då ser det inte så trist ut. Talgbollarna hänger jag i kvistarna på träden.
Det gillar alla, till och med domherrarna.

Markattan

Karins ordöverflöd sa...

Jag har inte sett en fågel vid mitt fågelbord i år. De kanske matstrejkar för maten kanske inte är god nog.

Tigerlilja sa...

Där jag bor nu får man inte mata fåglar. Dom får klara sig på kvarvarande rönnbär och äpplen. Men där jag bodde förut matade jag mängder av fåglar även om rekordet slogs av en ekorre som hoppade upp i ett sånt där hängande fröförråd och blev lite agiterad och bet av en del av den mörkbruna plasten.

DDT sa...

Markattan - kokosnötshalvor? Där sa du något. Det borde vara lite finare. Mitt problem är att jag behöver rätt rejäla foderautomater eftersom jag bara kan fylla på en gång i veckan. Och de effektiva är uppenbarligen alltid fula.

Karin - matstrejkar de? Vad matar du dem med? Avokado? Om inte så är det ett mysterium.

Tigerlilja - vi får inte heller mata fåglarna i stan. Men på landet är det fritt fram. Det verkar bara finnas en enda ekorre vid stugan och den har hittills inte varit intresserad av att få mat. Men jag har läst att man kan hälla chilipulver på fågelmaten för att slippa på den uppäten av gnagare. Fåglarna kan tydligen inte känna smaken.

reneesfotoblogg sa...

Tyvär! Ingen fågelmat i närheten av bebyggelse denna vinter! Efter att ha sett mössen rusa från stugan till havreneken och tillbaka igen så får fåglarna hitta mat hos grannarna. Man kan ju alltid hoppas att mössen ddrar dit också.

Botant sa...

Jag tvekar att mata, det är nog samma som hackar i mina äpplen på hösten. Å andra sidan skulle katten fånga dom lättare, men det är nog bättre hon tar möss... Hm jag behöver omväxling och nöje så jag testar
nog lite på andre sidan huset o lite högt upp mot garagetak. Jag behöver all underhållning jag kan få, nej inte blodig det tål jag inte. Int på TV o int här. Men väntar tills näste köldknäpp, skall töa i morrn. I Skåne