söndag 4 november 2018

Men så mesigt

Här råkar man vakna superpigg före klockan sex. Något som garanterat aldrig händer en vardag eftersom man då skulle kunna ha nytta av det. Redan före klockan sju står man och diskar. 

Då blir det strömavbrott!


Nu har jag en massa disk som jag inte kan skölja, inget kaffe, för dålig belysning för att läsa och 4 procent batteri kvar på mobilen. 

Strömmen ska vara tillbaka strax före 11. Jag har redan tråkigt. 

4 kommentarer:

Tigerlilja sa...

Just där är mysighetsgraden med tända ljus lite överskattad. Inget ont om tända ljus alls, men rejält med ström i ledningarna är väldigt bra.

DDT sa...

Precis! Stearinljus är väl mysigt när man har ett val. Men att försöka läsa eller göra någonting utan vettig belysning är ju kört. Åtminstone för mig. Jag har mörkerseende som en mullvad. (De är blinda va? Om de ser som örnar i mörkret blir det ju jättefel.)

Småländskan sa...

Klaga lagom liksom! Visst är det mysigt med bara stearinljus och ljuslykta. Bara det är ju anledning att skita i disken och allt annat som kräver ljus.
Och vad beträffar mörkerseende är det en av anledningarna att jag numera åker kommunalt. Sista gången jag körde bil var det regnigt, mörkt och en jävla rondell mitt i allt mörkret. Själva rondellen, som jag haft koll på under dagsljus, var plötsligt helt utanför mitt seende och det visade sig att jag helt enkelt körde rakt över den. Tog liksom raka vägen, utan den där snygga svängen. Dagen efter fotade jag min älsklingsbil, la in den på Blocket och efter ett par timmar var den såld.

DDT sa...

Småländskan - fy vad otäckt. Jag börjar också få problem med att köra bil i mörker och regn, framför allt när det är mycket mötande trafik. Min taktik är att lägga mig bakom an långtradare och följa den vart den än åker. Som tur är verkar de flesta åka rätt.