tisdag 27 november 2018

Jag ger mig

Jag brukar med en dåres envishet hävda att november är en av mina favoritmånader. Mörkt, mysigt, kravlöst och snart så är det jul... Och jag brukar tycka det. Okej, en del av min välvilliga attityd till denna mörka höstmånad kan handla om att alla andra verkar avsky november och jag föddes motvalls. Men ändå, jag har gillat november.

Men nu vet jag fan inte.
Jag är så trött att jag knappt orkar gå och lägga mig på kvällarna.
Jag vill inte göra någonting alls.

Alla böcker jag försöker börja på är tråkiga.
Alla tv-program provocerande idiotiska.
Jag fryser nästan hela tiden. Och när jag inte gör det så är jag för varm.
Jag vill inte ens äta bacon, för det är för jobbigt att plocka fram stekpannan.

Så ni kanske har haft rätt hela tiden.
Jävla november!

5 kommentarer:

Botant sa...

Hm man blir nästan lite orolig. Är även bacon för jobbigt så låter det dåligt

Markattan sa...

Om inte ens bacon hjälper är det ytterst tufft.
Hoppas decembers intåg får dig lite piggare.

Markattan

Tigerlilja sa...

Man kan alltid ångra sig, om man inser att något är uselt! Och november är verkligen inget vidare. Fast jag är ju glad över Allhelgona, som startar november, men det hjälper inte, resten är en transportsträcka.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Men gud, jag håller med, i ALLT! Framför allt böckerna. Jag får tips från tv och tidningar och lånar boken och den är SÅ JÄVLA TRÅKIG. Och iskallt är det. Och bacon får jag ju inte ens äta, även om jag skulle orka ta fram stekpannan. Skitnovember. Snart är den slut.

DDT sa...

botant - det är hårt. Men kanske lite nyttigt? Det är i alla fall vad jag hoppas på. Äter just nu mycket frukt, för skala är ungefär där min gräns går för tillagning av föda just nu.

markattan - Jag biter mig stenhårt fast i den förhoppningen. I december kommer allt att bli helt annorlunda. Då ska jag gå omkring och glittra. Åtminstone mentalt.

tigerlilja - allhelgona är fint, men man får ju inte ledigt! Och det är ju liksom det man är ute efter den här tiden på året. Man = jag.

i will - kan det vara något i luften? Eller är det stjärnorna? Månen? Något Nostradamus har förutsett? Jag vill gärna ha något att skylla på. Förutom alla författare som envisas med att skriva så tråkiga böcker alltså. Jag vill att det ska vara en konspiration. Vanlig novemberdopp låter så... mesigt.